asparges med rejer
Forretter

Asparges med rejer

af Louise Dandanell Ørsted 9. maj 2011
foto: Foto: Bjørn Jakobsen
Lækker forret eller lille frokost: Asparges og rejer er et flot – og velsmagende – par.
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g hvide asparges
  • 4 æg
  • 50 g smør
  • Hvid peber, salt
  • Dild
  • 100 g pillede fjordrejer eller andre rejer

Asparges og og friskpillede rejer - så bliver næsten ikke mere sommerligt. Og denne lette ret med asparges og rejer er da også perfekt som forret eller let frokost på en lun sommerdag på terrassen.

De hvide asparges er i sæson i ganske kort tid, og det er bare om at nyde de skønne asparges, mens de er der.

Asparges med rejer er en hurtig og nem ret at lave, så du slipper for at bruge for meget af den skønne sommerdag inde i køkkenet. 

Opskrift - sådan laver du asparges med rejer

 

1. Skræl de hvide asparges og bræk den nederste træede del af. Kog dine asparges møre i let saltet vand, ca. 3 min. Skyl dem under koldt vand og dup dem tørre.

2. Kog æggene smilende, ca. 6 min.

3. Smelt smørret. Hak æggene, bland dem i smørret og krydr med salt og peber.

4. Fordel dine asparges på 4 tallerkener.

5. Hæld saucen over og pynt med rejer og dild.

6. Server asparges med rejer sammen med nybagt brød og et glas kølig hvidvin. 

Se flere opskrifter med asparges

Sprøde asparges-stænger

Salat af asparges

Sandwich med friske asparges

Kammuslinger med asparges 

Andre lækre opskrifter