kammuslinger med asparges
Forretter

Kammuslinger med asparges

22. maj 2012
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen
Der skal både bruges hvide og grønne asparges til denne frokostopskrift på kammuslinger med asparges

Frokost: Kammuslinger med asparges (Tid: 20 min.)

Kan også tilberedes med jomfruhummerhaler og havtaskekæber.

Ingredienser til kammuslinger med asparges

200 g friske hvide asparges200 g friske grønne asparges1 dl fiskebouillon200 g kammuslinger15 g smørSalt, peber½ dl tør hvidvinKrydderurter - f.eks. kørvel,skovsyre, syre eller dild100 g groft brød.

Fremgangsmåde til kammuslinger med asparges1. Bræk det nederste træede af aspargesene og skræl de hvide. Skær aspargesene i lidt mindre stykker.

2. Kog skræller og de træede stykker i bouillon i 5 min. under låg og si lagen.

3. Damp de snittede asparges i 2-3 min. i den siede lage.

4. Steg kammuslingerne i smør i 1-2 min. på hver side og krydr med salt og peber. Hæld vinen over og kog ind, tilsæt asparges samt lage, kog op og smag til. Anret i dybe tallerkener, pynt med krydderurter og servér med brød.