suppe
Forretter

Asiatisk suppe med fiskeboller

af Susanne Palmqvist 21. februar 2022
Foto: Anders Schønnemann
En mild og enkel suppe, som alligevel fylder godt med de rustikke fiskeboller. De bliver bedst, hvis du hakker/blender fisken selv, men du kan evt. bruge en god, grov fiskefars fra din fiskehandler. Så vender du bare hakkede forårsløg og hvidløg i selv
4 personer

ASIATISK SUPPE

  • 400 g torskefilet (laks kan også bruges)
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. majsstivelse
  • revet skal af 1 limefrugt
  • 1 lille æg
  • ca. 1 dl piskefløde
  • fintsnittet top af 1 bundt forårsløg

SUPPE

  • 1 l hønse- eller fiskebouillon (Oscar)
  • 1 fed hvidløg i tynde skiver
  • 2 limeblade
  • 1 lille rød chili, fintsnittet
  • 2 spsk. soja
  • 1 spsk. fiskesauce
  • saft af ½-1 limefrugt
  • 1 bdt. forårsløg, snittet på skrå
  • 1 bakke babyspinat (75-100 g)

TILBEHØR

  • limebåde og evt. 1½ dl kogte ris, løse
  • Kog evt. en portion løse ris.

1. Lav en grov fiskefars: Skær torsken i mindre stykker, og blend den med salt og hvidløg. Kom majsstivelse, limeskal og æg i, og blend med fløden til en god, lidt fast konsistens. Sluk, og vend hakkede forårsløg i. Bring suppen i kog i en flad gryde/sauterepande.

2. Form store fiskeboller af farsen, og damp dem i suppen 4-5 minutter. Tag dem op, og dæk dem til. Kom hvidløg, limeblade, chili, soja og fiskesauce i suppen, og lad den koge i 5 minutter. Smag den til med limesaft, så den bliver lidt syrlig. Læg fiskebollerne ned i suppen, og kom forårsløg og spinat i. Varm det akkurat igennem, og servér evt. med løse ris og limebåde.

Prøv også: Bagte rodfrugter med små linser og chorizo>>