suppe
Forretter

Asiatisk suppe med fiskeboller

af Susanne Palmqvist 22. november 2011
Foto: Anders Schønnemann
En mild og enkel suppe, som alligevel fylder godt med de rustikke fiskeboller. De bliver bedst, hvis du hakker/blender fisken selv, men du kan evt. bruge en god, grov fiskefars fra din fiskehandler. Så vender du bare hakkede forårsløg og hvidløg i selv

Asiatisk suppe med fiskeboller til 4 personer

 

DET SKAL DU BRUGE TIL ASIATISK SUPPE

400 g torskefilet (laks kan også bruges)1 tsk. groft salt1 fed hvidløg2 tsk. majsstivelserevet skal af 1 limefrugt1 lille ægca. 1 dl piskeflødefintsnittet top af 1 bundt forårsløg

SUPPE1 l hønse- eller fiskebouillon (Oscar)1 fed hvidløg i tynde skiver2 limeblade1 lille rød chili, fintsnittet2 spsk. soja1 spsk. fiskesaucesaft af ½-1 limefrugt1 bdt. forårsløg, snittet på skrå1 bakke babyspinat (75-100 g)

TILBEHØRlimebåde og evt. 1½ dl kogte ris, løseKog evt. en portion løse ris.

PRØV OGSÅ: Tom yam-suppe med rejer

Opskrift - sådan laver du asiatisk suppe med fiskeboller

1. Lav en grov fiskefars: Skær torsken i mindre stykker, og blend den med salt og hvidløg. Kom majsstivelse, limeskal og æg i, og blend med fløden til en god, lidt fast konsistens. Sluk, og vend hakkede forårsløg i. Bring suppen i kog i en flad gryde/sauterepande.

2. Form store fiskeboller af farsen, og damp dem i suppen 4-5 minutter. Tag dem op, og dæk dem til. Kom hvidløg, limeblade, chili, soja og fiskesauce i suppen, og lad den koge i 5 minutter. Smag den til med limesaft, så den bliver lidt syrlig. Læg fiskebollerne ned i suppen, og kom forårsløg og spinat i. Varm det akkurat igennem, og servér evt. med løse ris og limebåde.

Prøv også: Bagte rodfrugter med små linser og chorizo>>