Forretter

Appelsinsalat med rucola og ristede solsikkekerner

Salaten er både frisk, syrlig og sød og en skøn ledsager til kød med masser af smag. Spis den f.eks. til grillet kød eller fisk, som har ligget i marinade natten over.

Appelsinsalat med rucola og ristede solsikkekerner til 4 personer

 
Indsendt af Majken Knudsen, Nykøbing F
 
Tid: 15 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
1 spsk. sojasauce
2 spsk. honning
50 g solsikkekerner
100 g rucola
4 appelsiner
 
PYNT
kernerne fra 1 granatæble
kørvel
 
TIL SERVERING
friskhøvlet parmesan
 

Opskrift - sådan laver du appelsinsalat med rucola og ristede solsikkekerner

 
Opvarm sojasauce og honning på en varm pande. Tilsæt solsikkekerner, og rist dem forsigtigt, til de er godt vendt ind i marinaden og har fået farve. Afkøl solsikkerkernerne på en tallerken. Skyl og tør rucolaen, og anret den på et fad. Skræl appelsinerne, og skær dem i tynde skiver. Fordel dem oven på rucolaen. Drys solsikkekernerne over salaten, pynt med granatæblekerner og kørvel, og servér med friskhøvlet parmesan på toppen.  
 
TIP: Få kernerne ud af granatæblet ved at skære det over på midten og banke på skallen med bagsiden af en ske.
 
Få flere opskrifter på gode salater her
Mojitosalat