Forretter

Appelsinsalat med rucola og ristede solsikkekerner

af Marie Melchior og Majken Knudsen 18. juni 2015
Foto: Line Falck, Styling:Katrine Kaul
Salaten er både frisk, syrlig og sød og en skøn ledsager til kød med masser af smag. Spis den f.eks. til grillet kød eller fisk, som har ligget i marinade natten over.

Appelsinsalat med rucola og ristede solsikkekerner til 4 personer

  Indsendt af Majken Knudsen, Nykøbing F   Tid: 15 minutter   DET SKAL DU BRUGE 1 spsk. sojasauce 2 spsk. honning 50 g solsikkekerner 100 g rucola 4 appelsiner   PYNT kernerne fra 1 granatæble kørvel   TIL SERVERING friskhøvlet parmesan  

Opskrift - sådan laver du appelsinsalat med rucola og ristede solsikkekerner

  Opvarm sojasauce og honning på en varm pande. Tilsæt solsikkekerner, og rist dem forsigtigt, til de er godt vendt ind i marinaden og har fået farve. Afkøl solsikkerkernerne på en tallerken. Skyl og tør rucolaen, og anret den på et fad. Skræl appelsinerne, og skær dem i tynde skiver. Fordel dem oven på rucolaen. Drys solsikkekernerne over salaten, pynt med granatæblekerner og kørvel, og servér med friskhøvlet parmesan på toppen.     TIP: Få kernerne ud af granatæblet ved at skære det over på midten og banke på skallen med bagsiden af en ske.   Få flere opskrifter på gode salater her Mojitosalat Grøn kartoffelsalat med blomkål og radiser Jordbærsalat med edamamebønner og feta