Forretter

Andeleverpaté med rødvin

En nem paté med tydelig smag af de gode råvarer

Andeleverpaté med rødvin til 8 personer

INGREDIENSER

200 g andelever
1 rødløg
1 tsk. fennikelfrø
2 spsk. smør eller olie til stegning
2 kviste frisk timian
4-5 knuste tørrede enebær
1 dl kraftig rødvin
2 spsk. sherry- eller æbleeddike
50-80 g smør
ca. 1 dl piskefløde
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
rugbrød
agurkesalat
1 rødbede
 

Opskrift - sådan laver du andeleverpaté med rødvin

 
1. Rens andeleverne, og skær dem i mindre stykker. Pil rødløget, og snit det fint. Rist fennikelfrø let på en tør pande, og knus dem. Varm smør eller olie op på en pande, og brun leverstykkerne ved middel varme i ca. 3 minutter på hver side, til de er gyldne. Vend rødløg på panden sammen med fennikelfrø, timianblade og enebær. Lad det hele stege i ca. 8 minutter, til andeleveren er gennemstegt. Tilsæt rødvin og eddike, og lad det koge ind ved lav varme i 3-4 minutter. Tag panden af varmen, og afkøl let. Blend leveren med smør i en blender, og blend det sammen til en ensartet konsistens. Tilsæt lidt smør ad gangen (måske skal du ikke bruge det hele).
 
2. Smag patéen til med salt, peber og evt. ekstra eddike. Hæld den i en skål eller et patentglas, og sæt på køl i mindst 2 timer.
 
3. Servér andeleverpatéen på ristet rugbrød med agurkesalat og tynde skiver rå rødbede.
 
Få alle Timm Vladimirs opskrifter til den perfekte julefrokost her