æbleflæsk
Forretter

Æbleflæsk

af Camilla Zarah Lawes 23. november 2015
Foto: Betina Hastoft
Æbleflæsk er det helt store hit på julefrokostbordet, men det kan også sagtens spises på en råkold dag. Den lækre ret består af stegt flæsk, æbler og serveres på rugbrød. Det er lige så tænderne løber i vand.
6 personer
Tid i alt 20 min

Flæsk

  • 600 g flæsk i skiver

Æbler

  • 3 skalotteløg
  • 2 æbler
  • 1 spsk. sukker
  • 2 stilke frisk timian
  • salt og friskkværnet peber

Til servering

  • Frisk timian
  • Rugbrød

Sådan laver du æbleflæsk

Flæsk

  1. Steg flæsk på en pande. Det skal være gyldent og sprødt på begge sider.
  2. Hæld fedtet fra panden over i en lille gryde.

​​​ Æbler

  1. Pil løgene, og skær dem i tynde både.
  2. Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i både.
  3. Varm fedtet fra flæsket op i den lille gryde, og steg løgene, til de er klare. Drys med sukker. 
  4. Tilsæt æblerne, og lad dem stege, til de er møre og let bløde.
  5. Tag gryden fra varmen, og vend plukket timian i. Krydr med salt og peber.

 

Til servering

  1. Anret med æblekompotten, pynt med lidt timian, og spis evt. rugbrød til.  

Æbleflæsk er en gammel dansk ret, som for mange, er en fast del af julen på lige fod med juletræ, and, og flæskesteg. Det siges at æbleflæsk stammer fra Fyn, men spises alligevel alle steder i Danmark.  I 2014 var æbleflæsk en af kandidaterne til at blive kåret som Danmarks Nationalret. 

 

Er du på udkig efter mere inspiration til julebordet? Så finder du det herunder: