Drikke

Hvid gløgg med hyldeblomst og appelsinskal

Når du laver gløggen med hvidvin og hyldeblomstsaft, bliver den knap så tung som den traditionelle, og meget mere feminin og frugtig. Her får du opskriften på hvid gløgg med hyldeblomst og appelsinskal

Tid i alt: 20 min
Antal personer: 6

DET SKAL DU BRUGE

3 dl hyldeblomstsaft
1 vaniljestang
2 cm frisk ingefær
skal af 2 usprøjtede appelsiner
2 kanelstænger
4 tørrede stjerneanis
4 hele kardemommekapsler
1 flaske hvidvin
1-2 dl hvid rom
1 håndfuld smuttede mandler
1 håndfuld lyse rosiner

Opskrift - sådan laver du hvid gløgg med hyldeblomst og appelsinskal

 

Hæld hyldeblomstsaft i en gryde. Flæk vaniljestangen. Skræl og skær ingefær i tynde skiver. Skær skallen af appelsinerne i lange bånd med en kniv eller en god skarp kartoffelskræller. Læg vanilje, ingefær, appelsinskal, kanel, stjerneanis og kardemommekapsler i gryden, og bring hyldeblomstsaften i kog. Lad det simre i 15 minutter. Tilsæt hvidvin, og varm langsomt drikken op, uden at den begynder at koge. Smag til med rom, tilsæt mandler og rosiner, og servér straks.