Mad

Dhal med mangosalat

Ugens mandagsopskrift er dhal med mangosalat. Få opskriften her







Dhal er indisk linsegrød. Den kan også laves i en mere flydende version, som suppe.

1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
1 spsk. revet ingefær
olie til stegning
1½ dl røde linser
1 spsk. knust spidskommen
1 dåse hakkede tomater
ca. 5 dl grøntsagsbouillon
100 g babyspinat
salt

MANGOSALAT:
saft af 1 limefrugt
2 tsk. sukker
1 rød chilipeber, hakket (el. efter smag)
1 mango i terninger
1 lille bundt koriander, plukket

TILBEHØR:
naanbrød

Sautér løg, hvidløg og ingefær i lidt olie i en stor, varm gryde. Skyl linserne, og kom dem i gryden. Tilsæt spidskommen og tomater, og lad dhalen simre under låg i 30-40 minutter, eller til linserne er helt udkogt. Spæd undervejs med bouillon. Kom spinaten i, og lad det koge op. Smag til med salt - og ikke for lidt.
Rør limesaft, sukker og hakket chili sammen. Vend mango og koriander i. Servér straks dhal med mangosalat og lune naanbrød.
Opskriften er til 2 personer

TIP: Skal det være virkelig nemt, kan du servere mangochutney til i stedet for mangosalat.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER


TirsdagOnsdagTorsdagFredag

Læs mere om: