Mad
11. august 2021

Dhal med mangosalat

Denne dhal opskrift er nem at gå til, men smager alligevel helt fantastisk. Denne dhal serveres med en lækker mangosalat. Se hvordan du gør her
Af: Louisa Lorang
Dhal med mangosalat

Foto: Anders Schønnemann

Denne dhal opskrift er nem at gå til, men smager alligevel helt fantastisk. Denne dhal serveres med en lækker mangosalat. Se hvordan du gør her
2 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • 1 spsk. revet ingefær
  • olie til stegning
  • 1½ dl røde linser
  • 1 spsk. knust spidskommen
  • 1 dåse hakkede tomater
  • ca. 5 dl grøntsagsbouillon
  • 100 g babyspinat
  • salt

Mangosalat

  • saft af 1 limefrugt
  • 2 tsk. sukker
  • 1 rød chilipeber, hakket (el. efter smag)
  • 1 mango i terninger
  • 1 lille bundt koriander, plukket

Tilbehør

  • Naanbrød
Annonce

Opskrift - sådan laver du dhal med mangosalat

  1. Sautér løg, hvidløg og ingefær i lidt olie i en stor, varm gryde.
  2. Skyl linserne, og kom dem i gryden. Tilsæt spidskommen og tomater, og lad dhalen simre under låg i 30-40 minutter, eller til linserne er helt udkogt.
  3. Spæd undervejs med bouillon. Kom spinaten i, og lad det koge op. Smag til med salt - og ikke for lidt.
  4. Rør limesaft, sukker og hakket chili sammen. Vend mango og koriander i.
  5. Servér straks dhal med mangosalat og lune naanbrød.


TIP: Skal det være virkelig nemt, kan du servere mangochutney til i stedet for mangosalat.

Du kan finde ugens madplan lige her.

Eller du kan finde flere lækre opskrifter herunder

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.