chokoladespecier - sprøde og lækre
Desserter

Verdens bedste chokoladespecier

af Chirstine Bille Nielsen og Mai Knauer 1. december 2021
Foto: Columbus Leth, m.fl.
Chokoladespecier er en af julens absolutte favoritsmåkager. Og så er specier med chokolade nemme at lave. Brug mørk eller lys chokolade efter behag.
80 stk

DET SKAL DU BRUGE

  • 375 g hvedemel
  • 300 g smør
  • 125 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 100 g chokolade
  • lidt perlesukker

Chokoladespecier — de bedste specier med chokolade

  1. Kom hvedemel, smør, flormelis og vaniljesukker i en foodprocessor, og kør dejen blød.
  2. Hak chokoladen, og rør den i dejen.
  3. Tril dejen til 3 stænger på 3 cm i diameter, og rul dem i lidt perlesukker.
  4. Læg dem i køleskabet i ca. 2 timer.
  5. Tænd ovnen på 200°.
  6. Skær dejstængerne ud i ca. 3 mm tykke skiver.
  7. Læg chokoladespecier på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 8 minutter.
  8. Afkøl chokoladespecier på en bagerist.

Er det bare specier med chokolade?

Specier er sprøde og lækre småkager, som er uhyre lækre — de smager dejligt af sukker, smør og vanilje og her er de altså lavet i en chokoladevariant, der simpelthen er specier, ja, med chokolade. Chokoladespecier er måske en af de lækreste klassiske julesmåkager — og ja, de kan spises hele året rundt. 

Prøv en anden specie: 

Eller en anden af vores julefavoritter: