chokoladespecier
Desserter

Verdens bedste chokoladespecier

af Chirstine Bille Nielsen og Mai Knauer 5. januar 2021
Foto: Columbus Leth, m.fl.
Chokoladespecier er en af julens absolutte favoritsmåkager. Og så er de nemme at lave. Brug mørk eller lys chokolade efter behag.

DET SKAL DU BRUGE

  • 375 g hvedemel
  • 300 g smør
  • 125 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 100 g chokolade
  • lidt perlesukker

Opskrift - sådan laver du chokoladespecier (80 stk.)

  1. Kom hvedemel, smør, flormelis og vaniljesukker i en foodprocessor, og kør dejen blød.
  2. Hak chokoladen, og rør den i dejen.
  3. Tril dejen til 3 stænger på 3 cm i diameter, og rul dem i lidt perlesukker.
  4. Læg dem i køleskabet i ca. 2 timer.
  5. Tænd ovnen på 200°.
  6. Skær dejstængerne ud i ca. 3 mm tykke skiver.
  7. Læg chokoladespecier på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 8 minutter.
  8. Afkøl chokoladespecier på en bagerist.

Hvad er en chokoladespecie?

Specier er sprøde og lækre småkager, som er uhyre lækre at lave — de smager dejligt af sukker, smør og vanilje og her er de altså lavet i en chokoladevariant. Chokoladespecier er måske en af de lækreste klassiske julesmåkager — og ja, de kan spises hele året rundt. 

 

Andre lækre opskrifter