Desserter

Verdens bedste chokoladespecier

Chokoladespecier er en af julens absolutte favoritsmåkager. Og så er de nemme at lave. Brug mørk eller lys chokolade efter behag.

DET SKAL DU BRUGE

375 g hvedemel
300 g smør
125 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
100 g chokolade
lidt perlesukker

 
 

Opskrift - sådan laver du chokoladespecier (80 stk.)

 
  1. Kom hvedemel, smør, flormelis og vaniljesukker i en foodprocessor, og kør dejen blød.
  2. Hak chokoladen, og rør den i dejen.
  3. Tril dejen til 3 stænger på 3 cm i diameter, og rul dem i lidt perlesukker.
  4. Læg dem i køleskabet i ca. 2 timer.
  5. Tænd ovnen på 200°.
  6. Skær dejstængerne ud i ca. 3 mm tykke skiver.
  7. Læg chokoladespecier på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 8 minutter.
  8. Afkøl chokoladespecier på en bagerist.
 
 

Hvad er en chokoladespecie?

Specier er sprøde og lækre småkager, som er uhyre lækre at lave — de smager dejligt af sukker, smør og vanilje og her er de altså lavet i en chokoladevariant. Chokoladespecier er måske en af de lækreste klassiske julesmåkager — og ja, de kan spises hele året rundt.