Vaniljeis med chokolade og mandler
Desserter

Vaniljeis med chokolade og mandler

19. december 2013Opdateret 3. april
af Camilla Zarah Lawes
Den dejlige vaniljeis med mælkechokolade og mandler er lynhurtig at tilberede, så den er et godt bud på en nytårsdessert. Og så behøver du ingen ismaskine for at kunne lave den

INGREDIENSER

  • 80 g mandle
  • 200 g mælkechokolade
  • 3 æg
  • 25 g akaciehonning
  • ½ l piskefløde
  • 50 g + 25 g flormeliskorn af 1 stang vanilje
  • 1 bradepande på 25 x 35 cm 

Fremgangsmåde

  1. Rist mandlerne på en tør pande, til de er sprøde.
  2. Hak chokoladen og mandlerne groft.
  3. Del æggene i blommer og hvider, og pisk blommerne godt med honning.
  4. Pisk fløden med 50 g flormelis og vaniljekornene.
  5. Vend flødeskummet sammen med æggeblommerne.
  6. Pisk hviderne næsten stive; tilsæt resten af flormelissen, og pisk hviderne helt stive.
  7. Vend dem i blandingen.
  8. Beklæd bradepanden med husholdningsfilm, og fordel halvdelen af ismassen i bradepanden.
  9. Drys med halvdelen af mandlerne og chokoladen.
  10. Kom resten af cremen over, og drys med resten af mandlerne og chokoladen.
  11. Frys isdesserten i minimum 6 timer.
  12. Servér den i store firkantede stykker.

Få flere opskrifter på is her.

Læs også