Lars Ranek
Desserter

Vaniljeis med chokolade og mandler

Den dejlige vaniljeis med mælkechokolade og mandler er lynhurtig at tilberede, så den er et godt bud på en nytårsdessert. Og så behøver du ingen ismaskine for at kunne lave den

Vaniljeis med chokolade og mandler (8-10 personer)
 
INGREDIENSER
80 g mandler
200 g mælkechokolade
3 æg
25 g akaciehonning
½ l piskefløde
50 g + 25 g flormelis
korn af 1 stang vanilje
1 bradepande på 25 x 35 cm
 
Opskrift - sådan laver du vaniljeis med chokolade og mandler
 
1. Rist mandlerne på en tør pande, til de er sprøde. Hak chokoladen og mandlerne groft.
 
2. Del æggene i blommer og hvider, og pisk blommerne godt med honning. Pisk fløden med 50 g flormelis og vaniljekornene. Vend flødeskummet sammen med æggeblommerne. Pisk hviderne næsten stive; tilsæt resten af flormelissen, og pisk hviderne helt stive. Vend dem i blandingen.
 
3. Beklæd bradepanden med husholdningsfilm, og fordel halvdelen af ismassen i bradepanden. Drys med halvdelen af mandlerne og chokoladen. Kom resten af cremen over, og drys med resten af mandlerne og chokoladen. Frys isdesserten i minimum 6 timer. Servér den i store firkantede stykker.
 
PRØV OGSÅ: Verdens bedste chokoladekage