Nem opskrift på vafler
Desserter

Vafler med bærcreme

af Camilla Zarah Lawes 10. februar 2022
Foto: Lars Ranek
Duften af nybagte vafler er så dejlig. Servér de bagte vafler direkte fra vaffeljernet, kom bærcreme ved – og NYD!

DET SKAL DU BRUGE TIL VAFLER

  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 1 knsp. bagepulver
  • korn af ½ stang vanilje (gem bælgen)
  • 2½ dl sødmælk
  • 4 æg
  • 1 spsk. sukker

ENDVIDERE

  • 25 g smeltet smør (gem halvdelen til at smøre vaffeljernet med)

MULTEBÆRCREME/ BLÅBÆRCREME TIL VAFLERNE

  • 2½ dl piskefløde
  • 2 dl cremefraiche
  • 2 spsk. flormelis
  • 250 g multebær/frosne blåbær
  • 2 spsk. sukker
  • vaniljebælg

Opskrift - Sådan laver du vafler med bærcreme

1. Bland mel, salt, bagepulver og vaniljekorn sammen, og rør mælken ud heri, til du har en klistret masse. Tilsæt æggene, ét ad gangen, rør godt, og krydr med sukker. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.

2. Rør dejen igennem, og vend smørret i - dejen skal være let tyktflydende.

3. Pisk fløden til skum, og vend den med cremefraiche og flormelis. Kog bærrene let op med sukker og vaniljebælgen. Afkøl helt. Vend bærrene forsigtigt i cremen.

4. Bag vaflerne på et varmt vaffeljern, der er smurt med smeltet smør. Servér straks vafler med bærcreme.