Desserter

Tærte med frugt og mascarponecreme

Tilbered tærten om morgenen, og lun den om aftenen på grillen eller i ovnen. Her er brugt nektariner, hindbær og blåbær, men stort set alle slags bær og frugter kan bruges til denne tærte




Tærte med frugt og mascarponecreme til 6 personer

Bund:
175 g blødt smør
175 g hvedemel
120 g rørsukker
korn af ½ god vaniljestang
1½ dl havregryn
1 stk. tærteform på ca. 24 cm med løs bund

Fyld:
3 æg
2½ dl cremefraiche 18 %
75 g rørsukker
100 g marcipan i små terninger

Endvidere:
4 nektariner
125 g hindbær
100 g blåbær
50 g mandelsplitter

Creme:
250 g mascarpone
1-2 spsk. flormelis
korn af ½ stang vanilje
fintrevet skal af ½ usprøjtet citron

Sådan laver du tærte med frugt og mascarponecreme

1. Kom ingredienserne til bunden i en skål, og saml dejen med hænderne. Tryk dejen ud i den smurte tærteform.

2. Pisk ingredienserne til fyldet sammen med en gaffel, og fordel det i den ubagte bund. Stil tærten på køl.

3. Flæk nektarinerne; tag stenene ud, og skær dem i tynde både. Fordel nektariner, hindbær og blåbær på tærten, og drys med mandelsplitter. Bag tærten midt i ovnen ved 175° i 30 minutter.

4. Rør ingredienserne til cremen sammen, og stil den i køleskabet, til tærten skal serveres.

5. Varm tærten i formen på grillen, så den er lun, men ikke rygende varm. Servér med cremen til.