Desserter

Tærte med frugt og mascarponecreme

af Camilla Zarah Lawes 2. maj 2013
Foto: John Bendtsen
Tilbered tærten om morgenen, og lun den om aftenen på grillen eller i ovnen. Her er brugt nektariner, hindbær og blåbær, men stort set alle slags bær og frugter kan bruges til denne tærte

Tærte med frugt og mascarponecreme til 6 personerBund:175 g blødt smør175 g hvedemel120 g rørsukkerkorn af ½ god vaniljestang1½ dl havregryn1 stk. tærteform på ca. 24 cm med løs bundFyld:3 æg2½ dl cremefraiche 18 %75 g rørsukker100 g marcipan i små terningerEndvidere:4 nektariner125 g hindbær100 g blåbær50 g mandelsplitterCreme: 250 g mascarpone1-2 spsk. flormeliskorn af ½ stang vaniljefintrevet skal af ½ usprøjtet citronSådan laver du tærte med frugt og mascarponecreme1. Kom ingredienserne til bunden i en skål, og saml dejen med hænderne. Tryk dejen ud i den smurte tærteform.2. Pisk ingredienserne til fyldet sammen med en gaffel, og fordel det i den ubagte bund. Stil tærten på køl. 3. Flæk nektarinerne; tag stenene ud, og skær dem i tynde både. Fordel nektariner, hindbær og blåbær på tærten, og drys med mandelsplitter. Bag tærten midt i ovnen ved 175° i 30 minutter.4. Rør ingredienserne til cremen sammen, og stil den i køleskabet, til tærten skal serveres.5. Varm tærten i formen på grillen, så den er lun, men ikke rygende varm. Servér med cremen til.