Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Desserter
Tærte med blåbær og mascarponecreme
25. juni 2014
(Opdateret 25.06.14)
Af:
Mai Knauer
Frisk og sommerlig blåbærtærte med mascarponecreme som tilfører kagen lidt syrlighed
TÆRTEDEJ
100 g mandler
150 g hvedemel
75 g flormelis
125 g smør
1 æg
100 g mørk chokolade
en tærteform (ca. 24 cm i diameter)
MASCARPONECREME
250 g mascarpone
¼ l piskefløde
korn af 1 vaniljestang
2 spsk. sukker
PYNT
250 g blåbær
1 usprøjtet citron
Fremgangsmåde
Tærtedej
Skold og smut mandlerne.
Blend dem til fint mandelmel i en foodprocessor.
Tilsæt hvedemel, flormelis, smør og æg, og blend dejen hurtigt sammen i foodprocessoren.
Læg den på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform, så dejen dækker formens bund og sider.
Bag tærtebunden gylden i en 175° varm ovn i 15-20 minutter.
Hak chokoladen, smelt den over vandbad, og pensl den afkølede tærtebund med chokoladen.
Lad tærtebunden stå køligt, til chokoladen er stivnet.
Mascarponecreme
Pisk mas-carpone sammen med fløde, vaniljekorn og sukker til en lys og luftig creme.
Fordel cremen over den afkølede tærtebund.
Pynt
Drys blåbærrene over cremen. Riv lidt citronskal over bærrene.
Se flere opskrifter på tærte her.
Læs mere om:
Opskrifter på tærter
Andre lækre opskrifter
Desserter
Desserter
Appelsinmarmelade
Desserter
Desserter
Tomatmarmelade
Desserter
Desserter
Panna cotta med bærcoulis
Desserter
Desserter
Tiramisu med friske figner
Læs også