https://imgix.femina.dk/media/article/1428-blaabaeraerte-med-mascarpone.jpg
Mad

Tærte med blåbær og mascarponecreme

26. juni 2014
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Frisk og sommerlig blåbærtærte med mascarponecreme som tilfører kagen lidt syrlighed

Tærte med blåbær og mascarponecreme til 6 - 8 personer

INGREDIENSER TÆRTEDEJ 100 g mandler 150 g hvedemel 75 g flormelis 125 g smør 1 æg 100 g mørk chokolade en tærteform (ca. 24 cm i diameter) MASCARPONECREME 250 g mascarpone ¼ l piskefløde korn af 1 vaniljestang 2 spsk. sukker PYNT 250 g blåbær 1 usprøjtet citron

Opskrift - sådan laver du tærte med blåbær og mascarponecreme

1. Tærtedej: Skold og smut mandlerne. Blend dem til fint mandelmel i en foodprocessor. Tilsæt hvedemel, flormelis, smør og æg, og blend dejen hurtigt sammen i foodprocessoren. Læg den på køl i 30 minutter. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform, så dejen dækker formens bund og sider. Bag tærtebunden gylden i en 175° varm ovn i 15-20 minutter. 2. Hak chokoladen, smelt den over vandbad, og pensl den afkølede tærtebund med chokoladen. Lad tærtebunden stå køligt, til chokoladen er stivnet. 3. Mascarponecreme: Pisk mas-carpone sammen med fløde, vaniljekorn og sukker til en lys og luftig creme. Fordel cremen over den afkølede tærtebund. 4. Pynt: Drys blåbærrene over cremen. Riv lidt citronskal over bærrene. PRØV OGSÅ: Blåbærmuffins med hvid chokolade

Læs også