Tærte med blåbær og mascarponecreme til 6 - 8 personer
INGREDIENSER TÆRTEDEJ 100 g mandler 150 g hvedemel 75 g flormelis 125 g smør 1 æg 100 g mørk chokolade en tærteform (ca. 24 cm i diameter)
MASCARPONECREME 250 g mascarpone ¼ l piskefløde korn af 1 vaniljestang 2 spsk. sukker
PYNT 250 g blåbær 1 usprøjtet citron
Opskrift - sådan laver du tærte med blåbær og mascarponecreme
1. Tærtedej: Skold og smut mandlerne. Blend dem til fint mandelmel i en foodprocessor. Tilsæt hvedemel, flormelis, smør og æg, og blend dejen hurtigt sammen i foodprocessoren. Læg den på køl i 30 minutter. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform, så dejen dækker formens bund og sider. Bag tærtebunden gylden i en 175° varm ovn i 15-20 minutter. 2. Hak chokoladen, smelt den over vandbad, og pensl den afkølede tærtebund med chokoladen. Lad tærtebunden stå køligt, til chokoladen er stivnet. 3. Mascarponecreme: Pisk mas-carpone sammen med fløde, vaniljekorn og sukker til en lys og luftig creme. Fordel cremen over den afkølede tærtebund. 4. Pynt: Drys blåbærrene over cremen. Riv lidt citronskal over bærrene.
PRØV OGSÅ: Blåbærmuffins med hvid chokolade