Desserter

Tærte med blåbær og mascarponecreme

Frisk og sommerlig blåbærtærte med mascarponecreme som tilfører kagen lidt syrlighed

Tærte med blåbær og mascarponecreme til 6 - 8 personer

INGREDIENSER
 
TÆRTEDEJ
100 g mandler
150 g hvedemel
75 g flormelis
125 g smør
1 æg
100 g mørk chokolade
en tærteform (ca. 24 cm i diameter)
 
MASCARPONECREME
250 g mascarpone
¼ l piskefløde
korn af 1 vaniljestang
2 spsk. sukker
 
PYNT
250 g blåbær
1 usprøjtet citron
 

Opskrift - sådan laver du tærte med blåbær og mascarponecreme

 
1. Tærtedej: Skold og smut mandlerne. Blend dem til fint mandelmel i en foodprocessor. Tilsæt hvedemel, flormelis, smør og æg, og blend dejen hurtigt sammen i foodprocessoren. Læg den på køl i 30 minutter. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform, så dejen dækker formens bund og sider. Bag tærtebunden gylden i en 175° varm ovn i 15-20 minutter.
 
2. Hak chokoladen, smelt den over vandbad, og pensl den afkølede tærtebund med chokoladen. Lad tærtebunden stå køligt, til chokoladen er stivnet.
 
3. Mascarponecreme: Pisk mas-carpone sammen med fløde, vaniljekorn og sukker til en lys og luftig creme. Fordel cremen over den afkølede tærtebund.
 
4. Pynt: Drys blåbærrene over cremen. Riv lidt citronskal over bærrene.
 
PRØV OGSÅ: Blåbærmuffins med hvid chokolade