Strawberry daiquiri-cheesecake med rom og lime
Desserter

Strawberry daiquiri-cheesecake med rom og lime

En overdådig cheesecake som ikke bare er smuk at se på men også smager himmelsk. Syrlig lime og hvid rom giver den fløjlsbløde ostecreme en frisk og voksen smag. Få opskriften på strawberry daiquiri-cheesecake med rom og lime her

Forberedelsestid: 45 min
Antal personer: 8

DET SKAL DU BRUGE TIL KIKSEBUND

200 g havrekiks
50 g mandler
125 g blødt smør
en springform, 18 cm i diameter
lagkageplast/konditorfolie (fås i isenkrambutikker)

CHEESECREAM MED ROM

3 blade husblas
5-6 spsk. hvid rom
saft og skal af 1 usprøjtet limefrugt
200 g flødeost naturel (fx Philadelphia)
200 g cremefraiche 38 %
100 g flormelis
2½ dl piskefløde

JORDBÆRGELÉ

2 blade husblas
250 g jordbær
4 spsk. vand
50 g sukker
korn af ½ vaniljestang

PYNT

250 g jordbær
evt. spiselige blomster, fx stedmoderblomst
1 spsk. frysetørrede jordbær
skal af ½ usprøjtet limefrugt

 

Kagen kan med fordel laves dagen før og opbevares på køl indtil servering. Skal på køl i ca. 5 timer
 
 
 

Opskrift - sådan laver du strawberry daiquiri-cheesecake med rom og lime 

 
1. Kiksebund: Knus kiksene, hak mandlerne groft, og ælt det godt sammen med det bløde smør – brug hænderne. Læg bagepapir i bunden af springformen, og sæt lagkageplast rundt langs kanten. Pres kiksemassen sammen i bunden af formen, og stil den på køl i 1 time.
 
2. Cheesecream med rom: Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Opvarm 4 spsk. rom i en lille gryde, men uden at det koger. Vrid husblassen fri for vand, og smelt den i rommen. Tilsæt limesaft. Afkøl i 5 minutter.
 
3. Pisk flødeost, cremefraiche, flormelis og fintrevet limeskal luftigt med en elpisker. Rør 1 spsk. af flødeostblandingen ned i romblandingen, og vend herefter denne blanding over i skålen med resten af flødeostblandingen, så du får en ensartet masse. Pisk fløden til skum. Bland flødeskum og flødeostblandingen sammen med let hånd, og smag til med 1-2 spsk. rom.
 
4. Fordel cheesecreamen oven på kiksebunden, og stil kagen på køl i mindst 3 timer.
 
5. Jordbærgelé: Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Rens jordbær, skær dem i mindre stykker, og kog dem i en gryde med vand, sukker og vaniljekorn i 8 minutter. Blend jordbærrene til fin puré i en blender, og hæld puréen gennem en finmasket si tilbage i gryden. Giv det et kort opkog. Vrid husblassen fri for vand, og smelt den i jordbærpuréen. Lad blandingen køle af i 10 minutter.
 
6. Fordel den afkølede jordbærgelé i et tyndt lag oven på cheesecaken, og sæt den hurtigt tilbage på køl i ca. 1 time, til geléen er stivnet. Pynt kagen med halverede jordbær, evt. blomster, frysetørrede jordbær og fintrevet limeskal. Servér kold.
 
TIP: Smag selv cheesecaken til med mere eller mindre rom. Smagen af rom er ikke så gennemtrængende, når kagen har været på køl, den bidrager blot med en diskret smag af alkohol.