Desserter

Sprøde appelsintærter med is og sirup

af Susanne Palmqvist 17. februar 2022
af Susanne Palmqvist
De små sprøde og lækre tærter er super nemme at lave og kan også bages med æbler eller pærer i tynde skiver

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 stk. appelsintærter
  • 1 rulle butterdej (f.eks. Wewalka)
  • 2-3 spsk. fast abrikosmarmelade
  • ca. 50 g ren rå marcipan, revet
  • 2 appelsiner i meget tynde skiver
  • æg til pensling

SIRUP

  • saft af 2 appelsiner
  • saft af ½ citron
  • 125 g lyst rørsukker
  • 1 kanelstang
  • ½ l god vaniljeis

PYNT

  • hakkede usaltede pistacienødder

Rul butterdejen ud (du skal kun bruge halvdelen, eller bag af den hele, når du er i gang), og skær 4 aflange stykker ud. Skær et fint rids 1 cm inde hele vejen rundt. Smør et tyndt lag abrikosmarmelade på inden for kanten. Drys med marcipan. Pil appelsinerne, og skær de hvide hinder af. Skær i meget tynde skiver, og læg 2-3 på hver tærte. Pensl kanterne med æg. Bag dem helt gyldne på nederste rille i en 225° varm ovn i ca. 15 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Kog saft, sukker og kanelstang til en tyk sirup ved svag varme. Køl den af.

Anret de små tærter med blød vaniljeis; hæld lidt sirup over, og drys med hakkede nødder

Mangler du inspiration til den perfekte dessert? Her får du opskrifter på 30 fantastiske desserter

Læs også