skyr
Desserter

Skyr-ispinde med hindbær og hvid chokolade

31. maj 2016
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Brug det proteinrige mejeriprodukt som hovedingrediens i de (næsten) sunde ispinde. Her får du opskriften på skyr-ispinde med hindbær og hvid chokolade

Skyr-ispinde med hindbær og hvid chokolade 8 stk.

Tid: 15 minutter. Frysetid: Mindst 9 timer (eller natten over).    DET SKAL DU BRUGE TIL SKYR-ISPINDE MED HINDBÆR OG HVID CHOKOLADE 300 g skyr 200 g hindbær 75 g sukker korn af 1 vaniljestang ¾ dl piskefløde lidt citronsaft ispindeforme   OVERTRÆK 125 g hvid chokolade 1 tsk. frysetørret hindbærpulver ½ tsk. lakridspulver   PRØV OGSÅ: Marinerede sommerbær med skyr, vanilje og lime

 

Opskrift - sådan laver du skyr-ispinde med hindbær og hvid chokolade

  1. Kør skyr, hindbær, sukker, vaniljekorn og piskefløde i en blender, til det bliver en jævn og glat iscreme. Smag til med citronsaft. Smagen må godt være lidt syrlig og frisk. Fyld iscremen i 6 ispindeforme, og sæt dem i fryseren i 1 time. Stik ispinde i isene, når de begynder at blive faste, og sæt dem tilbage i fryseren i mindst 8 timer eller natten over.   2. Tag formene ud af fryseren, og dyp dem hurtigt i lunkent vand. Tag isene ud, og læg dem på et fad med bagepapir. Sæt fadet i fryseren, mens du forbereder overtrækket.   3. OVERTRÆK: Hak chokoladen fint, og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad. Dyp toppen af isene i den smeltede chokolade, og drys straks med frysetørret hindbær og lakridspulver, inden chokoladen stivner. Læg ispindene i fryseren inden servering.   PRØV OGSÅ: Koldskål-is med bær og knas