Brug det proteinrige mejeriprodukt som hovedingrediens i de (næsten) sunde ispinde. Her får du opskriften på skyr-ispinde med hindbær og hvid chokolade
Det skal du bruge
300 g skyr
200 g hindbær
75 g sukker
korn af 1 vaniljestang
¾ dl piskefløde
lidt citronsaft
ispindeforme
OVERTRÆK
125 g hvid chokolade
1 tsk. frysetørret hindbærpulver
½ tsk. lakridspulver
id: 15 minutter. Frysetid: Mindst 9 timer (eller natten over).
Fremgangsmåde
Kør skyr, hindbær, sukker, vaniljekorn og piskefløde i en blender, til det bliver en jævn og glat iscreme. Smag til med citronsaft. Smagen må godt være lidt syrlig og frisk. Fyld iscremen i 6 ispindeforme, og sæt dem i fryseren i 1 time. Stik ispinde i isene, når de begynder at blive faste, og sæt dem tilbage i fryseren i mindst 8 timer eller natten over.
Tag formene ud af fryseren, og dyp dem hurtigt i lunkent vand. Tag isene ud, og læg dem på et fad med bagepapir. Sæt fadet i fryseren, mens du forbereder overtrækket.
OVERTRÆK
Hak chokoladen fint, og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad. Dyp toppen af isene i den smeltede chokolade, og drys straks med frysetørret hindbær og lakridspulver, inden chokoladen stivner. Læg ispindene i fryseren inden servering.