Romkugler med kanel  - så er der juleromkugler!
Desserter

Romkugler med julesmag

af Maja Ambeck Vase 1. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Romkugler er ikke noget, vi normalt forbinder med jul, men med et diskret drys kanel bliver de straks til de dejligste julekugler.
16 stk
Tid i alt 25 min

ROMKUGLER

  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g smør
  • 100 g sukker 
  • 2 æg
  • 1 tsk. god mørk rom
  • 1 tsk. kanel
  • springform, 18 cm i diameter

PYNT

  • 100 g mørk chokolade

Trækketid: 4 timer, gerne natten over. 

Tænd ovnen på 180°. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen, og rør sukker i. Pisk æggene let sammen i en anden skål, og rør dem i chokolademassen. Fordel dejen i en smurt springform, og bag kagen i ovnen i 25-30 minutter. Lad kagen hvile i køleskabet i mindst 4 timer, gerne natten over. Bræk kagen i små stykker, og læg dem i en skål. Tilsæt rom og kanel, og ælt det godt sammen. Smag evt. til med mere rom eller kanel. Form kugler af dejen i den ønskede størrelse.

 

PYNT: Hak chokoladen groft, og rul kuglerne heri. Opbevar romkuglerne i køleskabet, til de skal serveres.

 

PRØV OGSÅ: Havregrynskugler med kaffe