Romkugler med kanel  - så er der juleromkugler!
Desserter

Romkugler med julesmag

af Maja Ambeck Vase 2. december 2015
Foto: Columbus Leth
Romkugler er ikke noget, vi normalt forbinder med jul, men med et diskret drys kanel bliver de straks til de dejligste julekugler.

Romkugler med julesmag 8-16 stk. afhængigt af størrelsen

  Tid: 25 minutter. Trækketid: 4 timer, gerne natten over.    DET SKAL DU BRUGE TIL ROMKUGLER 100 g mørk chokolade 50 g smør 100 g sukker  2 æg 1 tsk. god mørk rom 1 tsk. kanel springform, 18 cm i diameter   Pynt 100 g mørk chokolade   Romkugler bliver man aldrig for gammel til. Prøv også disse lækre romkugler her  

Opskrift - sådan laver du romkugler med julesmag

  Tænd ovnen på 180°. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen, og rør sukker i. Pisk æggene let sammen i en anden skål, og rør dem i chokolademassen. Fordel dejen i en smurt springform, og bag kagen i ovnen i 25-30 minutter. Lad kagen hvile i køleskabet i mindst 4 timer, gerne natten over. Bræk kagen i små stykker, og læg dem i en skål. Tilsæt rom og kanel, og ælt det godt sammen. Smag evt. til med mere rom eller kanel. Form kugler af dejen i den ønskede størrelse.   PYNT: Hak chokoladen groft, og rul kuglerne heri. Opbevar romkuglerne i køleskabet, til de skal serveres.   PRØV OGSÅ: Havregrynskugler med kaffe