Desserter
Regnbueis med jordbær, vanilje og chokolade
Trefarvet is er altid et hit, og hvis du selv laver de tre slags is fra bunden med gode, ærlige råvarer, bliver kvaliteten i top. Her får du en skøn opskrift på hjemmelavet regnbueis med jordbær, vanilje og chokolade
Onsdag, 14. september 2016 - 14:50 - af Christine Bille Nielsen, Foto: Henrik Freek
Regnbueis med jordbær, vanilje og chokolade
Tid: 25 minutter. Frysetid: Mindst 4 timer. Antal personer: 8-10.
DET SKAL DU BRUGE
VANILJEIS
10 æggeblommer
korn af 1 vaniljestang
150 g sukker
¾ l piskefløde
en springform, 24-26 cm i diameter
TIL JORDBÆRISEN
300 g jordbær
100 g sukker
TIL CHOKOLADEISEN
100 g mørk chokolade
PYNT
jordbær
frisk mynte
Opskrift - sådan laver du regnbueis med jordbær, vanilje og chokolade
1. Jordbæris: Rens og nip jordbærrene. Blend dem med sukkeret til en jævn puré.
Chokoladeis: Smelt chokoladen over vandbad: Placér en varmefast skål over en gryde med kogende vand i bunden. Bræk chokoladen i mindre stykker, og lad den smelte i skålen. Undgå, at der kommer vand eller damp i chokoladen.
Vaniljeis: Pisk æggeblommer og vaniljekorn med sukkeret i en stor skål, til du får en hvid og luftig masse. Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål, og vend det forsigtigt med æggemassen.
2. Chokoladeis, fortsat: Vend ca. 1/3 af vaniljeiscremen med den stadig varme, smeltede chokolade. Gør det forsigtigt, så du ikke slår al luften ud af iscremen – men lad det samtidig gå lidt hurtigt, så chokoladen ikke når at stivne og klumpe. Hæld chokoladecremen i bunden af springformen.
3. Fordel forsigtigt halvdelen af den resterende vaniljeiscreme oven på chokoladeiscremen, og stil springformen med de 2 slags is i fryseren.
Jordbæris, fortsat: Vend resten af vaniljeiscremen med jordbærpuréen, og stil på køl. Så snart vanilje-iscremen i fryseren er stivnet en lille smule i overfladen, kan du fordele jordbæriscremen øverst i formen (jordbæriscremen er tungere end vaniljeiscremen og vil derfor synke nedad, hvis ikke vaniljeiscremen har faet lov at fryse lidt ind først). Stil springformen tilbage i fryseren i mindst 4 timer, til iskagen er gennemfrossen. Tag iskagen ud af fryseren en halv time før servering. Pynt den med jordbær og mynte.
TIP: For at få isen til at slippe formen, når den skal serveres, kan du fugte en karklud med meget varmt vand og holde den omkring formen. Efter nogle sekunder vil du kunne løsne spring-formens aftagelige ring, og herefter kan du skubbe isen over på et fad.