Desserter

Regnbueis med jordbær, vanilje og chokolade

Trefarvet is er altid et hit, og hvis du selv laver de tre slags is fra bunden med gode, ærlige råvarer, bliver kvaliteten i top. Her får du en skøn opskrift på hjemmelavet regnbueis med jordbær, vanilje og chokolade

Regnbueis med jordbær, vanilje og chokolade

 
Tid: 25 minutter. Frysetid: Mindst 4 timer. Antal personer: 8-10.
 
DET SKAL DU BRUGE
 
VANILJEIS
10 æggeblommer
korn af 1 vaniljestang
150 g sukker
¾ l piskefløde
en springform, 24-26 cm i diameter
 
TIL JORDBÆRISEN
300 g jordbær
100 g sukker
 
TIL CHOKOLADEISEN
100 g mørk chokolade
 
PYNT
jordbær
frisk mynte
 
PRØV OGSÅ: Regnbueis er en lidt barnlig is (som de fleste voksne aldrig bliver træt af) og det samme gælder denne skønne softice med blåbær og hyldeblomst
 

Opskrift - sådan laver du regnbueis med jordbær, vanilje og chokolade

 
1.  Jordbæris: Rens og nip jordbærrene. Blend dem med sukkeret til en jævn puré.
Chokoladeis: Smelt chokoladen over vandbad: Placér en varmefast skål over en gryde med kogende vand i bunden. Bræk chokoladen i mindre stykker, og lad den smelte i skålen. Undgå, at der kommer vand eller damp i chokoladen.
Vaniljeis: Pisk æggeblommer og vaniljekorn med sukkeret i en stor skål, til du får en hvid og luftig masse. Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål, og vend det forsigtigt med æggemassen.
 
2.  Chokoladeis, fortsat: Vend ca. 1/3 af vaniljeiscremen med den stadig varme, smeltede chokolade. Gør det forsigtigt, så du ikke slår al luften ud af iscremen – men lad det samtidig gå lidt hurtigt, så chokoladen ikke når at stivne og klumpe. Hæld chokoladecremen i bunden af springformen.
 
3.  Fordel forsigtigt halvdelen af den resterende vaniljeiscreme oven på chokoladeiscremen, og stil springformen med de 2 slags is i fryseren.
Jordbæris, fortsat: Vend resten af vaniljeiscremen med jordbærpuréen, og stil på køl. Så snart vanilje-iscremen i fryseren er stivnet en lille smule i overfladen, kan du fordele jordbæriscremen øverst i formen (jordbæriscremen er tungere end vaniljeiscremen og vil derfor synke nedad, hvis ikke vaniljeiscremen har faet lov at fryse lidt ind først). Stil springformen tilbage i fryseren i mindst 4 timer, til iskagen er gennemfrossen. Tag iskagen ud af fryseren en halv time før servering. Pynt den med jordbær og mynte.
 
TIP: For at få isen til at slippe formen, når den skal serveres, kan du fugte en karklud med meget varmt vand og holde den omkring formen. Efter nogle sekunder vil du kunne løsne spring-formens aftagelige ring, og herefter kan du skubbe isen over på et fad.
 
PRØV OGSÅ: Old school kanelbrød