Rabarbertærte a la Camilla Plum
Desserter

Rabarbertærte a la Camilla Plum

2. maj 2013Opdateret 15. april
af Camilla Plum
Elsker du rabarbertærte, så får du her sommerens bedste opskrift. Camilla Plum giver dig nemlig opskriften på en klassisk, lækker og sprød rabarbertærte

Det skal du bruge

  • 200 g mel
  • 125 g smør
  • 1 æg
  • 50 g sukker
  • 2 bdt. rabarber, ca. 14 stængler
  • 200 g sukker
  • 3 blade husblas

Fremgangsmåde

Til sådan en stor sprød rabarbertærte skal man bruge en metaltærteform med løs bund, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at servere smukke, hele stykker. Porcelæns-forme duer ikke når man skal lave rabarbertærte, uanset hvor pæne de er.

  1. Saml mørdejen til din rabarbertærte (mel, smør, sukker og æg) på bordet eller i røremaskine. Lad den hvile køligt i 1 time.
  2. Skær rabarberne i stykker, den velsmagende hvide fod i lidt smallere stykker, fordi den er hårdere.
  3. Rul mørdejen ud til en tynd plade. Brug den løse tærtebund til at skubbe dejen til din rabarbertærte af bordet med i ét stykke.
  4. Læg den i tærteformen. Brug det overskydende til at gøre kanten lidt tykkere end bunden.
  5. Fordel rabarberne i bunden af din rabarbertærte, og drys med sukkeret.
  6. Bag ved 175 grader, til bunden er gennembagt og rabarberne møre.
  7. Hæld saften fra, uden at rabarberne skvatter ud. Køl din tærte af.
  8. Køl saften lidt af og hæld den gennem en sigte med et viskestykke i, det tager den smule smør, der er i saften.
  9. Blød 1½ blad husblas pr. dl saft op i koldt vand. Smelt det så i saften i en lille gryde, og hæld tilbage over din tærte.
  10. Når din rabarbertærte er kold, er geléen stiv.
  11. Servér din rabarbertærte med drænet yoghurt rørt med fløde, creme fraiche eller flødeskum.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også