Desserter

Rabarber- og jordbærtærte

11. maj 2010
af Trine Hahnemann fra bogen "Tænk før du spiser"
Foto: Lars Ranek
Her får du opskriften på en rigtig frisk tærte fyldt med sommerens skønneste frugter

Rabarber- og jordbærtærte

(8-10 personer)

TÆRTEDEJ
200 g hvedemel
1 spsk. sukker
100 g koldt smør i små terninger
100 g skyr eller kvark

FYLD
1 stang vanilje
450 g rabarber i 1 cm store stykker
1 kvanstilk i 1 cm store stykker
40 g sukker
500 g jordbær i halve eller kvarter
2 dl cremefraiche til servering

Opskrift - sådan laver du rabarber- og jordbærtærte

Begynd med at lave tærtedejen: Sigt mel og sukker i en skål, og smuldr smørret i blandingen med fingerspidserne. Lav et hul i midten af dejen, og hæld skyren i. Saml dejen med hænderne, til den er blød og glat. Pak dejen i film, og læg den i køleskabet i 30 minutter. Forvarm ovnen til 180°. Smør en rund tærteform. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en cirkel på mindst 35 cm i diameter. Læg dejen i tærteformen, og skær den overskydende dej af ved at rulle kagerullen hen over kanten af tærteformen. Dæk dejen med bagepapir, tryk det godt
til langs kanterne, og fyld tørrede bønner eller ris i, de skal holde dejen på plads. Bag tærtebunden i 15 minutter. Tag den ud, og fjern bønner og papir. Bag videre i endnu 15-20 minutter, til tærtebunden er lys brun og sprød. Lad den køle af på bagerist. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en lille spids kniv. Bland rabarber, kvan, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde, og drys sukkeret hen over. Bring det langsomt i kog, og lad det simre under låg i 20 minutter uden at røre i det. Fjern vaniljestangen, og lad derefter rabarberne køle af. Bred rabarberne ud over tærtebunden, og fyld den op med jordbærrene. Servér tærten med cremefraiche til.

RELEVANTE LINKS

Læs også