Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Desserter
Rabarber- og jordbærtærte
11. maj 2010
(Opdateret 11.05.10)
Af:
af Trine Hahnemann fra bogen "Tænk før du spiser"
Her får du opskriften på en rigtig frisk tærte fyldt med sommerens skønneste frugter
TÆRTEDEJ
200 g hvedemel
1 spsk. sukker
100 g koldt smør i små terninger
100 g skyr eller kvark
FYLD
1 stang vanilje
450 g rabarber i 1 cm store stykker
1 kvanstilk i 1 cm store stykker
40 g sukker
500 g jordbær i halve eller kvarter
2 dl cremefraiche til servering
Fremgangsmåde
Begynd med at lave tærtedejen
Sigt mel og sukker i en skål, og smuldr smørret i blandingen med fingerspidserne.
Lav et hul i midten af dejen, og hæld skyren i.
Saml dejen med hænderne, til den er blød og glat.
Pak dejen i film, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 180°.
Smør en rund tærteform.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en cirkel på mindst 35 cm i diameter.
Læg dejen i tærteformen, og skær den overskydende dej af ved at rulle kagerullen hen over kanten af tærteformen.
Dæk dejen med bagepapir, tryk det godt til langs kanterne, og fyld tørrede bønner eller ris i, de skal holde dejen på plads.
Bag tærtebunden i 15 minutter.
Tag den ud, og fjern bønner og papir.
Bag videre i endnu 15-20 minutter, til tærtebunden er lys brun og sprød.
Lad den køle af på bagerist.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en lille spids kniv.
Bland rabarber, kvan, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde, og drys sukkeret hen over.
Bring det langsomt i kog, og lad det simre under låg i 20 minutter uden at røre i det.
Fjern vaniljestangen, og lad derefter rabarberne køle af.
Bred rabarberne ud over tærtebunden, og fyld den op med jordbærrene.
Servér tærten med cremefraiche til.
Se flere opskrifter på tærte her.
Læs mere om:
Opskrifter på tærter
Andre lækre opskrifter
Desserter
Desserter
Appelsinmarmelade
Desserter
Desserter
Tomatmarmelade
Desserter
Desserter
Panna cotta med bærcoulis
Desserter
Desserter
Tiramisu med friske figner
Læs også