Pekannøddetærte til 6 personer
INGREDIENSER
MØRDEJ
125 g smør
250 g hvedemel
100 g flormelis
2 æggeblommer
1 tærteform (gerne med løs bund), ca. 25 cm i diameter
FYLD
100 g brun farin
50 g smør
150 g mørk sirup
3 æg
200 g pekannødder
PYNT
100 g pekannødder
Opskrift - sådan laver du pekannøddetærte
1. Mørdej: Skær smørret i tern. Blend det hurtigt sammen med mel og flormelis i en foodprocessor. Tilsæt æggeblommer, 1 ad gangen, og kør, til dejen netop hænger sammen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ½ time.
2. Fyld: Smelt farin, smør og sirup i en lille gryde, og lad det køle lidt af. Rør æg og grofthakkede pekannødder i.
3. Rul mørdejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en tærteform beklædt med bagepapir. Skær overskydende dej væk fra kanterne. Forbag tærtebunden i en 180° varm ovn i 10-15 minutter. Fordel derefter fyldet oven på tærtebunden i et jævnt lag, og pynt med de hele pekannødder. Bag tærten i yderligere ca. 30 minutter. Servér gerne tærten lun, evt. med lidt flødeskum til.
PRØV OGSÅ: Tærte med hvid chokolade og citron