Desserter

Pekannøddetærte

af Mai Knauer 23. september 2014
Foto: Columbus Leth
Pecan pie er en klassiker i det amerikanske køkken. Og er du ikke til pekannødder kan de erstattes med valnødder. Få opskriften på den skønne tærte her

Pekannøddetærte til 6 personer

INGREDIENSER

MØRDEJ 125 g smør 250 g hvedemel 100 g flormelis 2 æggeblommer 1 tærteform (gerne med løs bund), ca. 25 cm i diameter   FYLD 100 g brun farin 50 g smør 150 g mørk sirup 3 æg 200 g pekannødder   PYNT 100 g pekannødder  

Opskrift - sådan laver du pekannøddetærte

  1. Mørdej: Skær smørret i tern. Blend det hurtigt sammen med mel og flormelis i en foodprocessor. Tilsæt æggeblommer, 1 ad gangen, og kør, til dejen netop hænger sammen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ½ time.   2. Fyld: Smelt farin, smør og sirup i en lille gryde, og lad det køle lidt af. Rør æg og grofthakkede pekannødder i.   3. Rul mørdejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en tærteform beklædt med bagepapir. Skær overskydende dej væk fra kanterne. Forbag tærtebunden i en 180° varm ovn i 10-15 minutter. Fordel derefter fyldet oven på tærtebunden i et jævnt lag, og pynt med de hele pekannødder. Bag tærten i yderligere ca. 30 minutter. Servér gerne tærten lun, evt. med lidt flødeskum til.   PRØV OGSÅ: Tærte med hvid chokolade og citron