Pecan pie er en klassiker i det amerikanske køkken. Og er du ikke til pekannødder kan de erstattes med valnødder. Få opskriften på den skønne tærte her
MØRDEJ
125 g smør
250 g hvedemel
100 g flormelis
2 æggeblommer
1 tærteform (gerne med løs bund), ca. 25 cm i diameter
FYLD
100 g brun farin
50 g smør
150 g mørk sirup
3 æg
200 g pekannødder
PYNT
100 g pekannødder
Fremgangsmåde
Mørdej
Skær smørret i tern.
Blend det hurtigt sammen med mel og flormelis i en foodprocessor.
Tilsæt æggeblommer, 1 ad gangen, og kør, til dejen netop hænger sammen.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ½ time.
Fyld
Smelt farin, smør og sirup i en lille gryde, og lad det køle lidt af.
Rør æg og grofthakkede pekannødder i.
Rul mørdejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en tærteform beklædt med bagepapir. Skær overskydende dej væk fra kanterne.
Forbag tærtebunden i en 180° varm ovn i 10-15 minutter.
Fordel derefter fyldet oven på tærtebunden i et jævnt lag, og pynt med de hele pekannødder.
Bag tærten i yderligere ca. 30 minutter.
Servér gerne tærten lun, evt. med lidt flødeskum til.