Pekannøddetærte
Desserter

Pekannøddetærte

23. september 2014Opdateret 15. april
af Mai Knauer
Pecan pie er en klassiker i det amerikanske køkken. Og er du ikke til pekannødder kan de erstattes med valnødder. Få opskriften på den skønne tærte her

MØRDEJ

  • 125 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 2 æggeblommer
  • 1 tærteform (gerne med løs bund), ca. 25 cm i diameter

FYLD

  • 100 g brun farin
  • 50 g smør
  • 150 g mørk sirup
  • 3 æg
  • 200 g pekannødder

PYNT

  • 100 g pekannødder

Fremgangsmåde

Mørdej

  1. Skær smørret i tern.
  2. Blend det hurtigt sammen med mel og flormelis i en foodprocessor.
  3. Tilsæt æggeblommer, 1 ad gangen, og kør, til dejen netop hænger sammen.
  4. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ½ time.

Fyld

  1. Smelt farin, smør og sirup i en lille gryde, og lad det køle lidt af.
  2. Rør æg og grofthakkede pekannødder i.
  3. Rul mørdejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en tærteform beklædt med bagepapir. Skær overskydende dej væk fra kanterne.
  4. Forbag tærtebunden i en 180° varm ovn i 10-15 minutter.
  5. Fordel derefter fyldet oven på tærtebunden i et jævnt lag, og pynt med de hele pekannødder.
  6. Bag tærten i yderligere ca. 30 minutter.
  7. Servér gerne tærten lun, evt. med lidt flødeskum til.
Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også