

Pebernødder: Opskrift på klassiske og sprøde pebernødder
DET SKAL DU BRUGE
- 300 g hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- ½ tsk. natron
- 1 tsk. kanel
- ½ tsk. kardemomme
- ½ tsk. stødte nelliker
- ¼ tsk. stødt peber
- 1 knivspids revet muskatnød
- 150 g smør
- 150 g sukker
- 4 spsk. piskefløde
Sådan laver du klassiske pebernødder
- Vend mel sammen med bagepulver, natron og krydderier.
- Riv smørret i en skål og pisk det med sukker.
- Tilsæt fløde og drys kryddermelet i under omrøring.
- Ælt godt sammen til en blank dej.
- Rul dejen ud i aflange, tynde pølser af en fingers bredde og skær dem i små stykker på 1 cm.
- Rul dem til små kugler med en diameter på 8-10 mm, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Varm ovnen op til 200° og bag pebernødderne gyldne, 10-12 min. Lad dem køle af på bagepladen.
Tips og ideer til de bedste pebernødder
- Undlad at ælte dejen for længe med hænderne, da det vil få pebernødderne til at flyde mere ud.
- Modsat mange andre julesmåkager skal pebernøddedejen ikke på køl, før den rulles ud, hvis dej og pebernødder laves samme dag.
- Dejen kan dog opbevares på køl op til tre dage før, den rulles ud og bages. Men husk at tage den ud af køleskabet en time eller to før.
- Dejen kan fryses.
- Tilføj lidt appelsinskal eller citronskal til dejen for et syrligt pift.
- Tilføj lidt friskrevet ingefær eller en knivspids stjerneanis eller allehånde for en mere spicy pebernød.

Ingen jul uden pebernødder. Og de klassiske af slagsen går man aldrig galt i byen med.
Glæd dig selv og dine gæster med lækre hjemmelavede pebernødder med fløde, smør, kardemomme og andre julede krydderier.
Pebernødder – Opskrift på gammeldags pebernødder
Pebernødder både dufter og smager af én – eller tyve – mere. Men derudover er opskriften god, fordi dejen er nem at røre sammen, og fordi ungerne elsker at være med i køkkenet og trille pebernødder, mens julemusikken brager derudaf i baggrunden.
Dét er julehygge for både store og små.
Denne opskrift giver en stor portion klassiske, gammeldags pebernødder, som er milde i smagen, så alle kan være med.
Men hvis de voksne gerne vil have pebernødder med ekstra smæk på smagen, er der også rig mulighed for det – det kan du læse mere om i boksen med tips til de bedste pebernødder.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
