Pebernødder: Få den klassiske opskrift på gammeldags pebernødder her.
Jul

Pebernødder: Opskrift på klassiske og sprøde pebernødder

af Julie Hey, redaktionen 16. februar 2021
Udgivet første gang 13. december 2018. Foto: Betina Hastoft
Pebernødder er én af julens bedste og nemmeste småkager. Der findes forskellige variationer af pebernødder, men den klassiske version med fløde og varme krydderier er en sikker vinder – opskriften får du her.
10 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. kardemomme
  • ½ tsk. stødte nelliker
  • ¼ tsk. stødt peber
  • 1 knivspids revet muskatnød
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 4 spsk. piskefløde

Ingen jul uden pebernødder. Og de klassiske af slagsen går man aldrig galt i byen med.

Glæd dig selv og dine gæster med lækre hjemmelavede pebernødder med fløde, smør, kardemomme og andre julede krydderier.

Pebernødder – Opskrift på gammeldags pebernødder

Pebernødder både dufter og smager af én – eller tyve – mere. Men derudover er opskriften god, fordi dejen er nem at røre sammen, og fordi ungerne elsker at være med i køkkenet og trille pebernødder, mens julemusikken brager derudaf i baggrunden.

Dét er julehygge for både store og små.

Denne opskrift giver en stor portion klassiske, gammeldags pebernødder, som er milde i smagen, så alle kan være med.

Men hvis de voksne gerne vil have pebernødder med ekstra smæk på smagen, er der også rig mulighed for det – det kan du læse mere om i boksen med tips til de bedste pebernødder.

Sådan laver du klassiske pebernødder

Opskriften giver 80-90 stk.

  1. Vend mel sammen med bagepulver, natron og krydderier.
  2. Riv smørret i en skål og pisk det med sukker.
  3. Tilsæt fløde og drys kryddermelet i under omrøring.
  4. Ælt godt sammen til en blank dej.
  5. Rul dejen ud i aflange, tynde pølser af en fingers bredde og skær dem i små stykker på 1 cm.
  6. Rul dem til små kugler med en diameter på 8-10 mm, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Varm ovnen op til 200° og bag pebernødderne gyldne, 10-12 min. Lad dem køle af på bagepladen.

Tips og ideer til de bedste pebernødder

  • Undlad at ælte dejen for længe med hænderne, da det vil få pebernødderne til at flyde mere ud.
  • Modsat mange andre julesmåkager skal pebernøddedejen ikke på køl, før den rulles ud, hvis dej og pebernødder laves samme dag.
  • Dejen kan dog opbevares på køl op til tre dage før, den rulles ud og bages. Men husk at tage den ud af køleskabet en time eller to før.
  • Dejen kan fryses.
  • Tilføj lidt appelsinskal eller citronskal til dejen for et syrligt pift.
  • Tilføj lidt friskrevet ingefær eller en knivspids stjerneanis eller allehånde for en mere spicy pebernød.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Andre lækre opskrifter