Desserter

Pæretærter med pistaciefrangipane

Små lækre tærter med lækkert fyld af pærer og pistacie toppet med kold creme fraiche, så bliver det ikke meget bedre. Her får du opskriften på pæretærter med pistaciefrangipane

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t
Antal personer: 6

DET SKAL DU BRUGE

100 g smør
200 g hvedemel
50 g sukker
1 æggeblomme
1-2 spsk. vand
6 små tærteforme, ca. 10 cm i diameter
evt. tørrede bønner til blindbagning

PISTACIEFRANGIPANE

75 g usaltede pistacienøddekerner
75 g sukker
75 g smør
korn af ½ vaniljestang
1 æg

PÆREFYLD

3 pærer
2 spsk. flormelis

TIL SERVERING

evt. mynte og spiselige blomster
cremefraiche 18 %

Opskrift - sådan laver du pæretærter med pistaciefrangipane

 

1. Smuldr smør og mel hurtigt sammen med fingrene. Tilsæt sukker, æggeblomme og lidt vand, og saml dejen – den skal ikke æltes. Form den til en flad cirkel, og pak den ind i husholdningsfilm. Læg den på køl i ca. 30 minutter.
 
2. Varm ovnen op til 180°. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Skær den ud i små cirkler, der passer til formene, og læg dejen i formene. Prik dejen med en gaffel, og læg evt. bagepapir og tørrede bønner i til blindbagning (det forhindrer dejkanterne i at glide ned). Forbag tærtebundene i 10 minutter. Lad ovnen være tændt.
 
3. PISTACIEFRANGIPANE: Blend pistacienøddekernerne til fint mel i en blender eller foodprocessor. Tilsæt sukker, smør og vaniljekorn, og blend i yderligere et par minutter, til massen er ensartet. Tilsæt æg, og blend igen, til massen er samlet. Fordel den cremede frangipane i mørdejsbundene.
 
4. PÆREFYLD: Skyl pærerne, skræl dem evt., og skær dem i tynde skiver på langs. Fordel dem oven på frangipanen. Sigt lidt flormelis over.
 
5. Bag tærterne i 20 minutter ved 180°, til overfladen er gylden. Pynt evt. med mynte og blomster, og servér med cremefraiche.