pæretærte
Desserter

Pæretærte med nøddecrumble

Vælg søde og saftige pærer til at give dejlig smag og struktur til den sprøde tærte. Her får du opskriften på pæretærte med nøddecrumble

Pæretærte med nøddecrumble

Tid: 30 minutter. Hviletid: 1 time. Bagetid: 35 minutter
Antal personer: 8 
 
DET SKAL DU BRUGE
125 g koldt smør
200 g hvedemel
65 g flormelis
1 stor æggeblomme
1 tærteform med løs bund, ca. 26 cm i diameter
lidt smør til formen
 
 
PÆREFYLD
4 mellemstore pærer
 
NØDDECRUMBLE
50 g hasselnødder
150 g blødt smør
125 g lys muscovadosukker
50 g havregryn
125 g hvedemel
½ tsk. kardemomme
 
Den perfekte julegave-idé – giv et abonnement på FEMINA. 3 måneder for 150 kr. >
 
TIL SERVERING
cremefraiche eller flødeskum
 
PRØV OGSÅ: Pæretærte med marcipan
 

Opskrift - sådan laver du pæretærte med nøddecrumble

 
1. Hak det kolde smør med mel og flormelis i en foodprocessor, til det ligner rasp. Tilsæt æggeblommen, og kør et par sekunder, til dejen netop begynder at samle sig. Hæld dejen ud på køkkenbordet, og saml den hurtigt til en klump med hænderne. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i 1 time.
 
2. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Smør tærteformen, og læg dejen i formen. Fjern overskydende dej fra kanterne. Tænd ovnen på 170°.
 
3. PÆREFYLD: Skyl pærerne, og skær dem i tern uden kernehus. Fordel dem på tærtebunden.
 
4. NØDDECRUMBLE: Hak hasselnødderne. Bland hurtigt alle ingredienserne til crumblen med fingrene, til det ligner krummer. Fordel crumbledejen over pærefyldet.
 
5. Bag tærten i ovnen i ca. 35 minutter, til toppen er gylden og sprød. Servér den lun med cremefraiche eller flødeskum til.
 
TIP: Kagen kan fryses hel og tøs op i ovnen ved 180°