Pæretærte med mandler
Desserter

Pæretærte med mandler

17. november 2014Opdateret I går
af Marie Melchior og Carsten Kyster
En meget velsmagende pæretærte, som også er smuk at se på. Få opskriften her

TÆRTEBUND

  • 250 g hvedemel
  • 1 knsp. salt
  • 100 g flormelis
  • 150 g smør
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk. koldt vand
  • 1 tærteform (20 cm i diameter)

FYLD TIL PÆRETÆRTE

  • 100 g blødt smør
  • 100 g rørsukker
  • 3 æg
  • 25 g hvedemel
  • 150 g mandelmel
  • 4-5 pærer
  • 4 spsk. abrikosmarmelade
  • 50 g mandelflager

TIL SERVERING

  • 2½ dl fromage frais
  • 2 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

Tærtebund

  1. Blend hvedemel, salt, flormelis og smør sammen i en foodprocessor, til det ligner rasp.
  2. Tilsæt æggeblomme og koldt vand.
  3. Blend videre, til dejen netop samler sig, og form dejen til en kugle med hænderne (den skal ikke æltes, kun lige samles).
  4. Pak dejen i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl ½ time.
  5. Rul dejen ud på et meldrysset bord.
  6. Læg dejen i tærteformen, og prik bunden med en gaffel.
  7. Sæt alufolie fast rundt langs kanten af tærten, så siderne ikke falder ned, når bunden forbages.
  8. Forbag tærtebunden i en 180° varm ovn i 10 minutter.
  9. Fjern alufolien, og lad bunden afkøle let i formen.

Fyld

  1. Pisk smør, sukker og æg sammen med en elpisker til en cremet konsistens.
  2. Tilsæt mel og mandelmel, og pisk det til en jævn masse.
  3. Smør massen på tærtebunden.
  4. Skær pærerne i både, og fordel dem oven på mandelmassen.
  5. Smelt abrikosmarmelade i en lille gryde, og pensl marmeladen på overfladen af tærten.
  6. Drys med mandelflager.
  7. Bag kagen i en 175° varm ovn i ca. 20 minutter, til mandelmassen er fast, og overfladen er let gylden.
  8. Servér tærten lun eller kold med fromage frais rørt op med vaniljesukker.
Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også