Pæretærte med hasselnødder
Tid: 20 minutter. Bagetid: 30 minutter.
Antal personer: 6
DET SKAL DU BRUGE
100 g hasselnødder
2 æg
200 g rørsukker
korn af 1 vaniljestang
150 g smør
100 g marcipan
175 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 aflang bageform (15 x 30 cm) eller 1 springform (22 cm)
lidt smør til formen
2 pærer
TIL SERVERING
1 l vaniljeis eller 5 dl cremefraiche 18 %
PRØV OGSÅ: Pæretærte med marcipan
Opskrift - sådan laver du pæretærte med hasselnødder
1. Tænd ovnen på 175°. Fordel hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i 8 minutter. Læg nødderne i et rent viskestykke, og gnid dem mod hinanden, så hinderne går af. Hak nødderne groft. Pisk æg og sukker sammen med vaniljekorn. Smelt smørret i en lille gryde, og rør det i æggemassen. Riv marcipanen groft, og vend den i. Bland mel og bagepulver, og rør det i dejen. Fordel dejen i den smurte form. Skræl pærerne; halvér dem, og fjern kernehuset med en ske. Skær pærerne i vifteform, og læg dem oven på dejen.
2. Drys hasselnødderne over, og bag kagen i ovnen i 30 minutter. Servér med vaniljeis eller cremefraiche.
PRØV OGSÅ: Tærte med hvid chokolade og citron