pæretærte
Desserter

Pæretærte med hasselnødder

6. oktober 2016
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Brug efterårets modne, søde pærer til at give kagen ekstra god smag. Her får du opskriften på en rigtig skøn pæretærte med hasselnødder

Pæretærte med hasselnødder

Tid: 20 minutter. Bagetid: 30 minutter. Antal personer: 6   DET SKAL DU BRUGE 100 g hasselnødder 2 æg 200 g rørsukker korn af 1 vaniljestang 150 g smør 100 g marcipan 175 g hvedemel 1 tsk. bagepulver 1 aflang bageform (15 x 30 cm) eller 1 springform (22 cm) lidt smør til formen 2 pærer   TIL SERVERING 1 l vaniljeis eller 5 dl cremefraiche 18 %   PRØV OGSÅ: Pæretærte med marcipan

 

Opskrift - sådan laver du pæretærte med hasselnødder

  1. Tænd ovnen på 175°. Fordel hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i 8 minutter. Læg nødderne i et rent viskestykke, og gnid dem mod hinanden, så hinderne går af. Hak nødderne groft. Pisk æg og sukker sammen med vaniljekorn. Smelt smørret i en lille gryde, og rør det i æggemassen. Riv marcipanen groft, og vend den i. Bland mel og bagepulver, og rør det i dejen. Fordel dejen i den smurte form. Skræl pærerne; halvér dem, og fjern kernehuset med en ske. Skær pærerne i vifteform, og læg dem oven på dejen.   2. Drys hasselnødderne over, og bag kagen i ovnen i 30 minutter. Servér med vaniljeis eller cremefraiche.   PRØV OGSÅ: Tærte med hvid chokolade og citron