Pæretærte med hasselnødder
Desserter

Pæretærte med hasselnødder

6. oktober 2016(Opdateret 06.10.16)
Af: af Camilla Zarah Lawes
Brug efterårets modne, søde pærer til at give kagen ekstra god smag. Her får du opskriften på en rigtig skøn pæretærte med hasselnødder

Det skal du bruge

  • 100 g hasselnødder
  • 2 æg
  • 200 g rørsukker
  • korn af 1 vaniljestang
  • 150 g smør
  • 100 g marcipan
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 aflang bageform (15 x 30 cm) eller 1 springform (22 cm)
  • lidt smør til formen
  • 2 pærer

TIL SERVERING

  • 1 l vaniljeis eller 5 dl cremefraiche 18 %

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Fordel hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i 8 minutter.
  3. Læg nødderne i et rent viskestykke, og gnid dem mod hinanden, så hinderne går af.
  4. Hak nødderne groft. Pisk æg og sukker sammen med vaniljekorn.
  5. Smelt smørret i en lille gryde, og rør det i æggemassen.
  6. Riv marcipanen groft, og vend den i.
  7. Bland mel og bagepulver, og rør det i dejen.
  8. Fordel dejen i den smurte form.
  9. Skræl pærerne; halvér dem, og fjern kernehuset med en ske. Skær pærerne i vifteform, og læg dem oven på dejen.
  10. Drys hasselnødderne over, og bag kagen i ovnen i 30 minutter.
  11. Servér med vaniljeis eller cremefraiche.
Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også