Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Desserter
Pæretærte med hasselnødder
6. oktober 2016
(Opdateret 06.10.16)
Af:
Camilla Zarah Lawes
Brug efterårets modne, søde pærer til at give kagen ekstra god smag. Her får du opskriften på en rigtig skøn pæretærte med hasselnødder
Det skal du bruge
100 g hasselnødder
2 æg
200 g rørsukker
korn af 1 vaniljestang
150 g smør
100 g marcipan
175 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 aflang bageform (15 x 30 cm) eller 1 springform (22 cm)
lidt smør til formen
2 pærer
TIL SERVERING
1 l vaniljeis eller 5 dl cremefraiche 18 %
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175°.
Fordel hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i 8 minutter.
Læg nødderne i et rent viskestykke, og gnid dem mod hinanden, så hinderne går af.
Hak nødderne groft. Pisk æg og sukker sammen med vaniljekorn.
Smelt smørret i en lille gryde, og rør det i æggemassen.
Riv marcipanen groft, og vend den i.
Bland mel og bagepulver, og rør det i dejen.
Fordel dejen i den smurte form.
Skræl pærerne; halvér dem, og fjern kernehuset med en ske. Skær pærerne i vifteform, og læg dem oven på dejen.
Drys hasselnødderne over, og bag kagen i ovnen i 30 minutter.
Servér med vaniljeis eller cremefraiche.
Se flere opskrifter på tærte her.
Læs mere om:
Opskrifter på tærter
Andre lækre opskrifter
Desserter
Desserter
Appelsinmarmelade
Desserter
Desserter
Tomatmarmelade
Desserter
Desserter
Panna cotta med bærcoulis
Desserter
Desserter
Tiramisu med friske figner
Læs også