opskrift på Gulerodslagkage med karamelpopcorn
Desserter

Opskrift på gulerodslagkage med karamelpopcorn

af Camilla Biesbjerg Markussen 15. maj 2020
Foto: Stine Christiansen
De karamelliserede popcorn på toppen er et overraskende element, der nok skal vække opsigt. Her får du opskriften på gulerodslagkage med karamelpopcorn.
45 min 8 personer
Tid i alt 3 t og 20 min

DET SKAL DU BRUGE:

  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 1 vaniljestang
  • 130 g hvedemel
  • 1½ tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 store gulerødder
  • 1 dl solsikkeolie
  • 1 springform, Ø 20 cm
  • Smør til formen

VANILJEFROSTING:

  • 100 g blødt smør
  • ½ vaniljestang
  • 125 g flormelis
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. fintrevet citronskal
  • 300 g flødeost naturel
  • 1 sprøjtepose med kruset tylle

KARAMELPOPCORN:

  • 50 g smør
  • 80 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • ¼ tsk. bagepulver
  • 40 g popcorn (poppede)

SÅDAN GØR DU:

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Læg bagepapir i springformen, og smør kanten med smør.
  3. Pisk æg, sukker og farin luftigt i en skål med en elpisker.
  4. Skrab kornene ud af vaniljestangen.
  5. Bland mel, vaniljekorn, krydderier, natron og bagepulver, sigt det i dejen, og rør rundt.
  6. Skræl og riv gulerødderne. Rør olie og gulerødder i dejen.
  7. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 30-35 minutter.
  8. Tjek med en pind, at den er gennembagt. Lad den køle af i formen på en bagerist og derefter i køleskabet i mindst 2 timer, til den er helt gennemkold.

Prøv også den lækreste marcipantærte med lakrids og hindbærmoussebomber

Vaniljefrosting:

  1. Pisk smør lyst og luftigt i en skål med en elpisker.
  2. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og mas dem sammen med flormelis.
  3. Pisk vaniljeflormelis, citronsaft og fintrevet citronskal sammen med smørret i skålen i 1 minut. Pisk flødeost i, til frostingen er tyk.
  4. Hæld frostingen i sprøjteposen.

Karamelpopcorn:

  1. Bring smør, sukker og salt i kog i en gryde, og lad sukkeret smelte og blive til gylden karamel.
  2. Tag gryden af varmen, og tilsæt bagepulver under kraftig omrøring. Vend hurtigt de poppede popcorn rundt i karamellen i gryden.
  3. Fordel popcornene på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af. Bræk dem fra hinanden.
  4. Flæk gulerodskagen med en kniv. Læg den ene kagebund på et fad, og sprøjt et lag vaniljefrosting ud på bunden.
  5. Læg den anden kagebund ovenpå, og pynt toppen af kagen med resten af frostingen.
  6. Sæt kagen på køl. Pynt med popcorn lige før servering.