Desserter

Nytårsdessert: Kold bærsuppe med knuste marengs

af Julie Hey 21. december 2021
Foto: Betina Hastoft
En kold bærsuppe er perfekt som dessert til nytårsaften — særligt hvis menuen skal være nem og samtidig have wow-effekt. Den her dessert er en del af en komplet menu — den finder du i bunden af opskriften.
Tid i alt 10 min

Bærsuppe

  • 600 g skovbær (fra frost)
  • 4 dl vand
  • 1 vaniljestang
  • 2½ dl ahornsirup

Til servering

  • 1 pose marengskys
  • Rød skovsyre

Sådan laver du kold bærsuppe

  1. Hæld frosne bær i en gryde, og tilsæt vandet. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og læg vaniljekorn og den tomme bælg i gryden. Lad bærblandingen koge op i 2 minutter under omrøring. Hæld den herefter i en skål, og lad den køle af. Tilsæt ahornsirup, og sæt skålen i køleskabet. Fjern bælgen inden servering.
  2. SERVERING: Anret den kolde bærsuppe i skåle, og pynt med knuste marengs og skovsyre. Servér resten af marengskyssene i en skål.

TIP: Hvis desserten skal være ekstra lækker, kan du servere den med en god kugle vaniljeis.

Lav selv marengs:  Bag dine egne marengs ved at piske 3 æggehvider og tilsætte 225 g sukker. Sprøjt massen ud i toppe, og bag dem i ovnen ved 100° i ca. 45 minutter.