Nytårsdessert: Kold bærsuppe med knuste marengs
Mad

Nytårsdessert: Kold bærsuppe med knuste marengs

21. december 2021
af Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
En kold bærsuppe er perfekt som dessert til nytårsaften — særligt hvis menuen skal være nem og samtidig have wow-effekt. Den her dessert er en del af en komplet menu — den finder du i bunden af opskriften.
Tid i alt 10 min

Bærsuppe

  • 600 g skovbær (fra frost)
  • 4 dl vand
  • 1 vaniljestang
  • 2½ dl ahornsirup

Til servering

  • 1 pose marengskys
  • Rød skovsyre

Nytårsdessert: Kold bærsuppe med knuste marengs

  1. Hæld frosne bær i en gryde, og tilsæt vandet. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og læg vaniljekorn og den tomme bælg i gryden.
  2. Lad bærblandingen koge op i 2 minutter under omrøring. Hæld den herefter i en skål, og lad den køle af. Tilsæt ahornsirup, og sæt skålen i køleskabet. Fjern bælgen inden servering.
  3. SERVERING: Anret den kolde bærsuppe i skåle, og pynt med knuste marengs og skovsyre. Servér resten af marengskyssene i en skål.

TIP: Hvis desserten skal være ekstra lækker, kan du servere den med en god kugle vaniljeis.

Lav selv marengs

Bag dine egne marengs med 3 æggehvider og 225 g sukker.

  1. Forberedelse: Brug en ren skål og æggehvider ved stuetemperatur.
  2. Pisk æggehvider: Start langsomt og pisk til bløde skumtoppe dannes.
  3. Tilsæt sukker: Tilføj sukker lidt ad gangen, mens du pisker.
  4. Tilføj eddike: En lille mængde for at gøre marengsen glat.
  5. Bag: Sprøjt massen ud og bag dem 45 minutter under 100 grader indtil marengsen er sprød.

Nem og lækker nytårsmenu

Denne ret er en del af en komplet nytårsmenu bestående af forret, hovedret, dessert, hjemmelavet slik, kransekage og cocktails

Læs også