Desserter

Nøddekager a la panforte

af Camilla Zarah Lawes 7. april 2022
Foto: Lars Ranek
De her nøddekager a la panforte er lækre både til eftermiddagskaffen og som godte på julebordet. Opskriften på nøddekagerne er let og ligetil! Se bare her!
4 stk

INGREDIENSER

  • 125 g mandler
  • 75 g hasselnødder
  • 75 g pomeransskal
  • 300 g mørk sirup
  • 25 g smør
  • 2 spsk. kakao
  • 100 g hvedemel
  • ½ tsk. kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 100 g tranebær
  • 25 g pistacienødder
  • flormelis
  • 4 tærteforme på 8 cm

Smut mandlerne, og hak dem groft. Kom hasselnødderne i ovnen ved 200° i 8 minutter, til skallerne begynder at krakelere. Kom hasselnødderne i et rent viskestykke, og gnid skallerne af. Hak nødderne groft. Hak pomeransskallen groft. Kom sirup og smør i en lille gryde, og smelt det ved lav varme. Bland kakao, mel, kanel og ingefær, nødder og frugt i en skål. Vend den varme sirupmasse i. Fordel dejen i tærteforme foret med bagepapir, og bag kagerne i en 150° varm ovn i ca. 25 minutter. Køl kagerne af, og drys med sigtet flormelis. Kagerne holder sig bedst, når de er pakket i både plastikpose og i dåse.

Få flere opskrifter på al den skønne julebag