Desserter

Nem lakridsis med lakridskys

9. februar 2015
af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
SØNDAGs opskrift på en nem og lækker dessert med lakrids som hovedingrediens

Få 5 andre opskrifter med lakrids lige her

Lakridsis

TID: 15 MIN. + 2 TIMERS FRYSNING

Ingredienser:

2½ dl piskefløde

2 æggeblommer

2 spsk flormelis

1 tsk vaniljepulver

2 tsk lakridspulver

2 spsk lakridssirup

Pisk fløden til skum. Pisk æggeblommer, flormelis, vanilje- og lakridspulver sammen. Vend æggesnapsen i flødeskummet. 

Hæld massen i en form, og vend lakridssiruppen i.

Frys isen ned.

Lakridskys

TID: 1 TIME INKL. BAGNING 

CA. 30 SMÅ MARENGS

Ingredienser:

1 bæger pasteuriseret æggehvide (ca. 1¼ æggehvide)

1 dl florsukker

½ tsk eddike

1 spsk lakridspulver

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 120 grader. 

Pisk hviderne stive. Vend sukker, eddike og lakridspulver i og pisk, til dejen er stiv og danner toppe. 

Kom dejen i en sprøjtepose og sæt små toppe på bagepapir. 

Pisk hviderne stive. Vend sukker, eddike og lakridspulver i og pisk, til dejen er stiv og danner toppe. 

Kom dejen i en sprøjtepose og sæt små toppe på bagepapir. 

Bag i ca. 45 min. og afkøl på en rist. 

Opbevar marengskyssene i en lukket beholder, til de skal spises.