Nektarintærte
Desserter

Nektarintærte

23. juni 2017(Opdateret 23.06.17)
Af: Af Julie Hey
En friskbagt nektarintærte skal nok vække begejstring. Husk at bruge nektariner, der er modne og fulde af smag.

Det skal du bruge

  • 100 g hårdt smør
  • 100 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • 1 æg
  • 125 g marcipan
  • 125 g sukker
  • 125 g blødt smør
  • 3-4 nektariner
  • 2 spsk. sukker til drys
  • Bageform, 22 cm i diameter
  • Evt. flødeskum

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175° varmluft
  2. Riv de 100 g hårdt smør ned i en skål og tilsæt sukker.
  3. Vend bagepulver med mel og sigt det i smørret.
  4. Saml mel- og smørblandingen til en dej med et æg og læg dejen på køl i ½ time.
  5. Rør marcipan og sukker sammen og tilsæt de 125 g blødt smør lidt ad gangen til en tyk remonce. Lad remoncen hvile på køkkenbordet i 20 min., til den er smørbar.
  6. Skær nektarinerne i tynde skiver.
  7. Rul dejen ud og læg den i den smurte form.
  8. Fordel remoncen i formen og sæt nektarinskiverne tæt ned i cremen.
  9. Drys med sukker og bag kagen i ca. 30 min.
  10. Lad kagen køle af i formen og nyd den evt. med flødeskum.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også