En friskbagt nektarintærte skal nok vække begejstring. Husk at bruge nektariner, der er modne og fulde af smag.
Det skal du bruge
100 g hårdt smør
100 g sukker
200 g hvedemel
¼ tsk. bagepulver
1 æg
125 g marcipan
125 g sukker
125 g blødt smør
3-4 nektariner
2 spsk. sukker til drys
Bageform, 22 cm i diameter
Evt. flødeskum
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175° varmluft
Riv de 100 g hårdt smør ned i en skål og tilsæt sukker.
Vend bagepulver med mel og sigt det i smørret.
Saml mel- og smørblandingen til en dej med et æg og læg dejen på køl i ½ time.
Rør marcipan og sukker sammen og tilsæt de 125 g blødt smør lidt ad gangen til en tyk remonce. Lad remoncen hvile på køkkenbordet i 20 min., til den er smørbar.
Skær nektarinerne i tynde skiver.
Rul dejen ud og læg den i den smurte form.
Fordel remoncen i formen og sæt nektarinskiverne tæt ned i cremen.
Drys med sukker og bag kagen i ca. 30 min.
Lad kagen køle af i formen og nyd den evt. med flødeskum.