Nektarintærte
Desserter

Nektarintærte

23. juni 2017Opdateret 15. april
Af Julie Hey
En friskbagt nektarintærte skal nok vække begejstring. Husk at bruge nektariner, der er modne og fulde af smag.

Det skal du bruge

  • 100 g hårdt smør
  • 100 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • 1 æg
  • 125 g marcipan
  • 125 g sukker
  • 125 g blødt smør
  • 3-4 nektariner
  • 2 spsk. sukker til drys
  • Bageform, 22 cm i diameter
  • Evt. flødeskum

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175° varmluft
  2. Riv de 100 g hårdt smør ned i en skål og tilsæt sukker.
  3. Vend bagepulver med mel og sigt det i smørret.
  4. Saml mel- og smørblandingen til en dej med et æg og læg dejen på køl i ½ time.
  5. Rør marcipan og sukker sammen og tilsæt de 125 g blødt smør lidt ad gangen til en tyk remonce. Lad remoncen hvile på køkkenbordet i 20 min., til den er smørbar.
  6. Skær nektarinerne i tynde skiver.
  7. Rul dejen ud og læg den i den smurte form.
  8. Fordel remoncen i formen og sæt nektarinskiverne tæt ned i cremen.
  9. Drys med sukker og bag kagen i ca. 30 min.
  10. Lad kagen køle af i formen og nyd den evt. med flødeskum.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også