

Moussetærte med chokolade og kaffe
DET SKAL DU BRUGE
- 3 dl rørsukker
- 2 æg
- 1½ dl hvedemel
- 4 spsk kakao
- 1 knsp salt
- 100 g smør
MOUSSE
- 500 g mørk chokolade
- 5 æggeblommer
- 2 tsk kaffepulver
- 4 dl piskefløde
PYNT
- 100 g mørk chokolade
- Kakao
Opskrift - sådan laver du moussetærte med chokolade og kaffe
1. Varm ovnen op til 175 grader.
2. Smør en springform, diam. ca. 24 cm, og drys den med kakao.
3. Pisk sukker og æg luftigt med el-piskeren. Tilsæt mel, kakao og salt og rør det sammen.
4. Smelt smørret og hæld det i dejen.
5. Kom dejen i formen og bag den nederst i ovnen i ca. 35 min. Kagen skal være klæg i midten. Lad den køle af i formen.
6. Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad. Lad den afkøle i 10 min. Rør af og til i den. Pisk æggeblommerne i chokoladen sammen med kaffepulveret.
7. Pisk fløden og vend den i blandingen. Stil moussen koldt, til kagen er afkølet.
8. Fordel moussen oven på kagen i formen og glat overfladen pænt.
9. Stil på køl i mindst 2 timer og pynt med revet chokolade og kakao inden servering.
FÅ FLERE OPSKRIFTER PÅ LÆKRE KAGER OG DESSERTER OG CHOKOLADE I GALLERIET HERUNDER