Desserter

Moussetærte med chokolade og kaffe

af Liselotte Forslin 8. november 2015
Foto: Ulrika Ekblom
Tærten er fyldig og rækker til mange. Servér evt. med friske eller råsyltede bær. Her får du opskriften på moussetærte med chokolade og kaffe
10 personer
Tid i alt 1 t og 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 3 dl rørsukker
  • 2 æg
  • 1½ dl hvedemel
  • 4 spsk kakao
  • 1 knsp salt
  • 100 g smør

MOUSSE

  • 500 g mørk chokolade
  • 5 æggeblommer
  • 2 tsk kaffepulver
  • 4 dl piskefløde

PYNT

  • 100 g mørk chokolade
  • Kakao

 

Opskrift - sådan laver du moussetærte med chokolade og kaffe

1. Varm ovnen op til 175 grader. 

2. Smør en springform, diam. ca. 24 cm, og drys den med kakao.

3. Pisk sukker og æg luftigt med el-piskeren. Tilsæt mel, kakao og salt og rør det sammen. 

4. Smelt smørret og hæld det i dejen.

5. Kom dejen i formen og bag den nederst i ovnen i ca. 35 min. Kagen skal være klæg i midten. Lad den køle af i formen.

6. Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad. Lad den afkøle i 10 min. Rør af og til i den. Pisk æggeblommerne i chokoladen sammen med kaffepulveret. 

7. Pisk fløden og vend den i blandingen. Stil moussen koldt, til kagen er afkølet.

8. Fordel moussen oven på kagen i formen og glat overfladen pænt.

9. Stil på køl i mindst 2 timer og pynt med revet chokolade og kakao inden servering.

 

FÅ FLERE OPSKRIFTER PÅ LÆKRE KAGER OG DESSERTER OG CHOKOLADE I GALLERIET HERUNDER