Mørdejstærte med chokolade-saltkaramel-ganache
Desserter

Mørdejstærte med chokolade-saltkaramel-ganache

11. december 2017Opdateret 15. april
af Maja Ambeck Vase
Den fløjlsbløde karamel-ganache kan laves flere dage i forvejen og opbevares på køl, så den er klar til at blive smurt på den sprøde tærtebund lige inden servering. Her får du opskriften på mørdejstærte med chokolade-saltkaramel-ganache

CHOKOLADE-SALTKARAMEL-GANACHE

  • 1½ dl piskefløde
  • 90 g sukker
  • 2 spsk. glukosesirup
  • ½ tsk. salt
  • 150 g mælkechokolade

KAKAOMØRDEJ

  • 150 g hvedemel
  • 10 g kakaopulver
  • 70 g koldt smør
  • 70 g flormelis
  • ½ æg

Fremgangsmåde

CHOKOLADE-SALT-KARAMEL-GANACHE

  1. Varm forsigtigt fløden op til koge-punktet i en gryde, og sæt den til side.
  2. Smelt sukkeret til gylden karamel i en anden gryde.
  3. Tag straks karamellen af varmen, og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen under konstant omrøring.
  4. Tilsæt glukosesirup og salt.
  5. Hak chokoladen fint, og læg den i en skål.
  6. Hæld den varme karamelfløde over, og rør rundt i midten af skålen, til ganachen samler sig og får en blank overflade.
  7. Stil ganachen på køl i 3-4 timer eller natten over.

KAKAOMØRDEJ

  1. Bland mel, kakao og flormelis i en skål, og smuldr det kolde smør heri.
  2. Saml dejen med æg uden at ælte for meget.
  3. Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og læg på køl i 1 time.
  4. Tænd ovnen på 175°. Rul dejen ud mellem 2 ark bagepapir, og skær en stor cirkel ud (22 cm i diameter).
  5. Prik cirklen med en gaffel, læg den på en bageplade med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 15 minutter.
  6. Afkøl helt.
  7. Fordel ganachen på tærtebunden.
  8. Lav toppe med en ske.
  9. Pynt evt. med skovsyre.
Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også