Desserter

Mørdejstærte med chokolade-saltkaramel-ganache

Den fløjlsbløde karamel-ganache kan laves flere dage i forvejen og opbevares på køl, så den er klar til at blive smurt på den sprøde tærtebund lige inden servering. Her får du opskriften på mørdejstærte med chokolade-saltkaramel-ganache

Mørdejstærte med chokolade-saltkaramel-ganache

 
Tid: 25 minutter. Hviletid, ganache: Mindst 3-4 timer eller natten over. Hviletid, kakaomørdej: 1 time.Bagetid: 15 minutter.
Antal personer: 8.
 
CHOKOLADE-SALTKARAMEL-GANACHE
1½ dl piskefløde
90 g sukker
2 spsk. glukosesirup
½ tsk. salt
150 g mælkechokolade
 
 
KAKAOMØRDEJ
150 g hvedemel
10 g kakaopulver
70 g flormelis
70 g koldt smør
½ æg
 
Forkæl dig selv og få femina leveret hver uge. Køb et abonnement her
 
PRØV OGSÅ: Mørdejstærte med nøddefyld
 

Opskrift - sådan laver du mørdejstærte med chokolade-saltkaramel-ganache

 
1. CHOKOLADE-SALT-KARAMEL-GANACHE: Varm forsigtigt fløden op til koge-punktet i en gryde, og sæt den til side. Smelt sukkeret til gylden karamel i en anden gryde. Tag straks karamellen af varmen, og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen under konstant omrøring. Tilsæt glukosesirup og salt. Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Hæld den varme karamelfløde over, og rør rundt i midten af skålen, til ganachen samler sig og får en blank overflade. Stil ganachen på køl i 3-4 timer eller natten over.
 
2. KAKAOMØRDEJ: Bland mel, kakao og flormelis i en skål, og smuldr det kolde smør heri. Saml dejen med æg uden at ælte for meget. Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og læg på køl i 1 time. Tænd ovnen på 175°. Rul dejen ud mellem 2 ark bagepapir, og skær en stor cirkel ud (22 cm i diameter). Prik cirklen med en gaffel, læg den på en bageplade med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 15 minutter. Afkøl helt.Fordel ganachen på tærtebunden. Lav toppe med en ske. Pynt evt. med skovsyre.
 
PRØV OGSÅ: Sølvkarameller med lakrids