Den fløjlsbløde karamel-ganache kan laves flere dage i forvejen og opbevares på køl, så den er klar til at blive smurt på den sprøde tærtebund lige inden servering. Her får du opskriften på mørdejstærte med chokolade-saltkaramel-ganache
CHOKOLADE-SALTKARAMEL-GANACHE
1½ dl piskefløde
90 g sukker
2 spsk. glukosesirup
½ tsk. salt
150 g mælkechokolade
KAKAOMØRDEJ
150 g hvedemel
10 g kakaopulver
70 g koldt smør
70 g flormelis
½ æg
Fremgangsmåde
CHOKOLADE-SALT-KARAMEL-GANACHE
Varm forsigtigt fløden op til koge-punktet i en gryde, og sæt den til side.
Smelt sukkeret til gylden karamel i en anden gryde.
Tag straks karamellen af varmen, og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen under konstant omrøring.
Tilsæt glukosesirup og salt.
Hak chokoladen fint, og læg den i en skål.
Hæld den varme karamelfløde over, og rør rundt i midten af skålen, til ganachen samler sig og får en blank overflade.
Stil ganachen på køl i 3-4 timer eller natten over.
KAKAOMØRDEJ
Bland mel, kakao og flormelis i en skål, og smuldr det kolde smør heri.
Saml dejen med æg uden at ælte for meget.
Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og læg på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 175°. Rul dejen ud mellem 2 ark bagepapir, og skær en stor cirkel ud (22 cm i diameter).
Prik cirklen med en gaffel, læg den på en bageplade med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 15 minutter.