mazarintærte

Mazarintærte med chokoladeganache - helt uden sukker

1. april 2016
af Xenia Østerby Jensen "Sødt, sundere, syndigt"
Vi kender nok alle de mazarintærter, som kan købes i supermarkederne, og som har den skønneste duft af (måske ikke så ægte) mandel, når man åbner emballagen. Vil man kunne spise mazarintærte uden at skulle gå på kompromis, giver denne opskrift en kage, som smager helt som den købte, blot med den ret betydelige forskel, at denne er lavet på ting, din krop er glad for. Selv duften er også lige i øjet, og af en eller anden grund er duften netop en lige så vigtig del af mazarintærter som smagen selv …

Mazarintærte med chokoladeganache - helt uden sukker til 8 personer

DET SKAL DU BRUGE TIL MAZARINTÆRTE

4 æg

100 g sukrin gold

50 g fedtreduceret mandelmel

50 g mandelmel

1 spsk. fiberHUSK

1 tsk. bagepulver

1 tsk. mandelessens

1 dl piskefløde

100 g smeltet smør

 

CHOKOLADEGANACHE

50 g smør

50 g mørk chokolade

 

Er du mere til mazarintærte af den traditionelle slags? Så prøv en skøn nødde-mazarin

 

Opskrift - sådan laver du mazarintærte med chokoladeganache - helt uden sukker

 

1. Forvarm ovnen til 160 °C varmluft.

 

2. Pisk æg og sukrin gold sammen, til det er lyst og luftigt.

 

3. Pisk så begge typer mandelmel, fiberHUSK, bagepulver og mandelessens i sammen med piskefløde. Pisk til sidst det smeltede smør i, og bland det hele til en jævn dej.

 

4. Fordel dejen i en springform på ca. 24 cm smurt med fedtstof eller beklædt med bagepapir, og glat overfladen.

 

5. Bag kagen i ca. 45 minutter, eller til den er fast og gennembagt. Afkøl.

 

6. Smelt chokolade og smør sammen, enten i mikrobølgeovn eller i en kasserolle. Fordel over den kolde kage, og lad ganachen sætte sig.

Opskriften er fra bogen "Sødt, sundere, syndigt" af Xenia Østerby Jensen.