Mazarintærte med chokoladeganache - helt uden sukker
1. april 2016Mazarintærte med chokoladeganache - helt uden sukker til 8 personer
DET SKAL DU BRUGE TIL MAZARINTÆRTE
4 æg
100 g sukrin gold
50 g fedtreduceret mandelmel
50 g mandelmel
1 spsk. fiberHUSK
1 tsk. bagepulver
1 tsk. mandelessens
1 dl piskefløde
100 g smeltet smør
CHOKOLADEGANACHE
50 g smør
50 g mørk chokolade
Er du mere til mazarintærte af den traditionelle slags? Så prøv en skøn nødde-mazarin
Opskrift - sådan laver du mazarintærte med chokoladeganache - helt uden sukker
1. Forvarm ovnen til 160 °C varmluft.
2. Pisk æg og sukrin gold sammen, til det er lyst og luftigt.
3. Pisk så begge typer mandelmel, fiberHUSK, bagepulver og mandelessens i sammen med piskefløde. Pisk til sidst det smeltede smør i, og bland det hele til en jævn dej.
4. Fordel dejen i en springform på ca. 24 cm smurt med fedtstof eller beklædt med bagepapir, og glat overfladen.
5. Bag kagen i ca. 45 minutter, eller til den er fast og gennembagt. Afkøl.
6. Smelt chokolade og smør sammen, enten i mikrobølgeovn eller i en kasserolle. Fordel over den kolde kage, og lad ganachen sætte sig.
Opskriften er fra bogen "Sødt, sundere, syndigt" af Xenia Østerby Jensen.