mazarintærte
Desserter

Mazarintærte med chokoladeganache - helt uden sukker

Vi kender nok alle de mazarintærter, som kan købes i supermarkederne, og som har den skønneste duft af (måske ikke så ægte) mandel, når man åbner emballagen. Vil man kunne spise mazarintærte uden at skulle gå på kompromis, giver denne opskrift en kage, som smager helt som den købte, blot med den ret betydelige forskel, at denne er lavet på ting, din krop er glad for. Selv duften er også lige i øjet, og af en eller anden grund er duften netop en lige så vigtig del af mazarintærter som smagen selv …

Mazarintærte med chokoladeganache - helt uden sukker til 8 personer

DET SKAL DU BRUGE TIL MAZARINTÆRTE
4 æg
100 g sukrin gold
50 g fedtreduceret mandelmel
50 g mandelmel
1 spsk. fiberHUSK
1 tsk. bagepulver
1 tsk. mandelessens
1 dl piskefløde
100 g smeltet smør
 
CHOKOLADEGANACHE
50 g smør
50 g mørk chokolade
 
Er du mere til mazarintærte af den traditionelle slags? Så prøv en skøn nødde-mazarin
 

Opskrift - sådan laver du mazarintærte med chokoladeganache - helt uden sukker

 
1. Forvarm ovnen til 160 °C varmluft.
 
2. Pisk æg og sukrin gold sammen, til det er lyst og luftigt.
 
3. Pisk så begge typer mandelmel, fiberHUSK, bagepulver og mandelessens i sammen med piskefløde. Pisk til sidst det smeltede smør i, og bland det hele til en jævn dej.
 
4. Fordel dejen i en springform på ca. 24 cm smurt med fedtstof eller beklædt med bagepapir, og glat overfladen.
 
5. Bag kagen i ca. 45 minutter, eller til den er fast og gennembagt. Afkøl.
 
6. Smelt chokolade og smør sammen, enten i mikrobølgeovn eller i en kasserolle. Fordel over den kolde kage, og lad ganachen sætte sig.
 
PRØV OGSÅ: Lækre Sarah Bernhardt-kager helt uden mel og sukker
 
flødeboller uden sukker
Opskriften er fra bogen "Sødt, sundere, syndigt" af Xenia Østerby Jensen. 
256 sider, 299,95 kr. på FADL Forlag. Køb bogen her