Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Mad
Marcipanhorn
7. februar 2022
af Katri Schröder
Foto: Kuvat Reetta Rasanen
Vi anbefaler at prøve vores søsterside SØNDAGs opskrift på de uimodståelige marcipanhorn. Få opskriften her!
10 min
18 stk
Tid i alt 1 t og 45 min
Det skal du bruge
1 portion grunddej
Mandelflager
Flormelis
Marcipanfyld
150 g marcipan
75 g smør
1 æg til pensling
Marcipanhorn
Lav en portion grunddej og lad den hæve i bare 30 min. Få opskriften her.
Del dejen i 3 og rul hvert stykke ud til en cirkel, diam. ca. 26 cm.
Skær hver cirkel i 6 lige store trekanter og skær marcipanen i 18 stykker.
Høvl smørret i tynde spåner med en kartoffelskræller.
Fordel et stykke marcipan og lidt smør i den brede ende af hver trekant.
Rul trekanterne sammen til små horn og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dæk dem med et rent viskestykke og lad dem hæve i 20 min.
Indstil ovnen på 225 grader.
Pensl hornene med sammenpisket æg, drys med mandelflager og bag dem i ovnen i 10-12 min.
Afkøl på en rist og drys lidt flormelis over lige inden servering.
Læs også
Mad
Æbletærte med marcipan
Opskrifter på kage
marcipan
Andre lækre opskrifter
Mad
Mad
Klassisk panforte
Mad
Mad
Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Mad
Mad
Jordbær-millefeuille
Mad
Mad
Græskar-cupcakes med frosting
Læs også