Desserter

Marcipanhorn

af Katri Schröder 3. februar 2015
Foto: Kuvat Reetta Rasanen.
Prøv SØNDAGs opskrift på de uimodståelige marcipanhorn

Tid:

45 min. + Hævetid: 50 min. + Bagetid: 10-12 min.

Opskriften giver 18 stk.

Ingredienser:

1 portion grunddej - få opskriften her

Mandelflager

Flormelis

Marcipanfyld:

150 g marcipan

75 g smør

1 æg til pensling

Fremgangsmåde:

Lav en portion grunddej og lad den hæve i bare 30 min. Få opskriften her.

Del dejen i 3 og rul hvert stykke ud til en cirkel, diam. ca. 26 cm.

Skær hver cirkel i 6 lige store trekanter.

Skær marcipanen i 18 stykker. 

Høvl smørret i tynde spåner med en kartoffelskræller. 

Fordel et stykke marcipan og lidt smør i den brede ende af hver trekant. 

Rul trekanterne sammen til små horn og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dæk dem med et rent viskestykke og lad dem hæve i 20 min.

Indstil ovnen på 225 grader. 

Pensl hornene med sammenpisket æg, drys med mandelflager og bag dem i ovnen i 10-12 min.

Afkøl på en rist og drys lidt flormelis over lige inden servering.