Mandeltærte med appelsin
Desserter

Mandeltærte med appelsin

15. januar 2015Opdateret 15. april
af Mette Ankerloo
Nem og uimodståelig tærte - med masser af appelsinsmag

TÆRTEDEJ

  • 125 g koldt smør
  • 3 dl hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • 1-2 spsk koldt vand

FYLD

  • 1 æg
  • 100 g smør
  • 100 g mandelmel
  • Ca. 1 dl farin
  • Reven skal af 1 appelsin
  • 4-5 spsk appelsin-marmelade
  • ½ dl mandelflager

SERVERING

  • Flormelis
  • Flødeskum
  • Evt. friske bær

Fremgangsmåde

  1. Sæt ovnen på 200 grader.
  2. Lav dejen: Bland smør, mel og sukker i foodprocessoren. Dryp vandet i og saml dejen.
  3. Beklæd en smurt tærteform, diam. ca. 23 cm, med dejen, glat kanterne og prik dejen i bunden. Sæt den i fryseren.
  4. Bland æg, stuetempereret smør, mandelmel, farin og appelsinskal til en jævn masse i foodprocessoren.
  5. Smør marmeladen ud på den kolde tærtebund. Fordel fyldet jævnt ud over evt. med bagsiden af en våd metalske.
  6. Bag tærten i 15 min. Drys mandelflagerne over og bag den yderligere 5 min.
  7. Lad tærten køle lidt og drys florsukker over. Serveres lun med lidt flødeskum og evt. friske bær.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også