Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Desserter
Mandeltærte med appelsin
15. januar 2015
(Opdateret 15.01.15)
Af:
af Mette Ankerloo
Nem og uimodståelig tærte - med masser af appelsinsmag
TÆRTEDEJ
125 g koldt smør
3 dl hvedemel
1 spsk sukker
1-2 spsk koldt vand
FYLD
1 æg
100 g smør
100 g mandelmel
Ca. 1 dl farin
Reven skal af 1 appelsin
4-5 spsk appelsin-marmelade
½ dl mandelflager
SERVERING
Flormelis
Flødeskum
Evt. friske bær
Fremgangsmåde
Sæt ovnen på 200 grader.
Lav dejen: Bland smør, mel og sukker i foodprocessoren. Dryp vandet i og saml dejen.
Beklæd en smurt tærteform, diam. ca. 23 cm, med dejen, glat kanterne og prik dejen i bunden. Sæt den i fryseren.
Bland æg, stuetempereret smør, mandelmel, farin og appelsinskal til en jævn masse i foodprocessoren.
Smør marmeladen ud på den kolde tærtebund. Fordel fyldet jævnt ud over evt. med bagsiden af en våd metalske.
Bag tærten i 15 min. Drys mandelflagerne over og bag den yderligere 5 min.
Lad tærten køle lidt og drys florsukker over. Serveres lun med lidt flødeskum og evt. friske bær.
Se flere opskrifter på tærte her.
Læs mere om:
Opskrifter på tærter
Andre lækre opskrifter
Desserter
Desserter
Appelsinmarmelade
Desserter
Desserter
Tomatmarmelade
Desserter
Desserter
Panna cotta med bærcoulis
Desserter
Desserter
Tiramisu med friske figner
Læs også