Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Desserter
Mandeltærte med appelsin
15. januar 2015
Opdateret 15. april
af Mette Ankerloo
Nem og uimodståelig tærte - med masser af appelsinsmag
TÆRTEDEJ
125 g koldt smør
3 dl hvedemel
1 spsk sukker
1-2 spsk koldt vand
FYLD
1 æg
100 g smør
100 g mandelmel
Ca. 1 dl farin
Reven skal af 1 appelsin
4-5 spsk appelsin-marmelade
½ dl mandelflager
SERVERING
Flormelis
Flødeskum
Evt. friske bær
Fremgangsmåde
Sæt ovnen på 200 grader.
Lav dejen: Bland smør, mel og sukker i foodprocessoren. Dryp vandet i og saml dejen.
Beklæd en smurt tærteform, diam. ca. 23 cm, med dejen, glat kanterne og prik dejen i bunden. Sæt den i fryseren.
Bland æg, stuetempereret smør, mandelmel, farin og appelsinskal til en jævn masse i foodprocessoren.
Smør marmeladen ud på den kolde tærtebund. Fordel fyldet jævnt ud over evt. med bagsiden af en våd metalske.
Bag tærten i 15 min. Drys mandelflagerne over og bag den yderligere 5 min.
Lad tærten køle lidt og drys florsukker over. Serveres lun med lidt flødeskum og evt. friske bær.
Se flere opskrifter på tærte her.
Opskrifter på tærter
Andre lækre opskrifter
Desserter
Desserter
Appelsinmarmelade
Desserter
Desserter
Tomatmarmelade
Desserter
Desserter
Panna cotta med bærcoulis
Desserter
Desserter
Tiramisu med friske figner
Læs også