Mandelkage med to slags chokolade
Desserter

Mandelkage med to slags chokolade

Af Camilla Zarah Lawes 27. juli 2021
Åh – jeg elsker chokolade. Mest mørk chokolade, men hvid chokolade smager nu også skønt. Her er de kombineret med mandler i en skøn kage
10 personer
Tid i alt 50 min

Det skal du bruge

  • 200 g mørk chokolade, gerne Valrhona Guanaja 7%
  • 100 g hvid chokolade
  • 100 g smør
  • 125 g fint rørsukker
  • 4 æg delt i blommer og hvider
  • ½ dl piskefløde
  • 150 mandler, blendet fint til mandelmel
  • 40 g hvedemel

Opskrift: Sådan laver du mandelkage med to slags chokolade

  1. Hak den mørke chokolade helt fint, og smelt den over et vandbad. Hak den hvide chokolade i stykker på størrelse med blåbær, og sæt til side.
  2. Bland smør og halvdelen af sukkeret sammen, rør æggeblommer i, og tilsæt piskefløde. Kom den smeltede chokolade i, mens du rører. Vend mandelmel og hvid chokolade (gem lidt til drys) i dejen.
  3. Pisk æggehviderne skummende, tilsæt resten af sukkeret, og pisk dem helt stive. Sigt hvedemel i dejen, og vend til sidst æggehviderne i.
  4. Smør en springform på 22 cm, og drys den med mel. Hæld dejen i formen, og bag den i en 180° varm ovn i 35-40 minutter (den skal være svampet i midten). Drys med det sidste hakkede, hvide chokolade.

 

TIP: Nyd den delikate chokoladekage med en syrlig sorbet, som hindbær, rabarber eller solbær

 

Herunder kan du finde flere lækre opskrifter

Andre lækre opskrifter