Denne chokoladetætte brownie med valnødder og fuldfed flødecreme med karamelsmag giver stof til mange søde drømme. Her får du opskriften på brownie med karamelcreme og bær
Af: Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Denne chokoladetætte brownie med valnødder og fuldfed flødecreme med karamelsmag giver stof til mange søde drømme. Her får du opskriften på brownie med karamelcreme og bær
30 min4 personer
Tid i alt 55 min
DET SKAL DU BRUGE
200 g mørk chokolade
200 g smør
250 g sukker
3 æg
175 g hvedemel
1 knivspids salt
1 spsk. rent kakaopulver
100 g valnøddekerner
1 springform, ca. 20 cm i diameter
Smør til formen
KARAMELCREME
2½ dl piskefløde
50 g karamelliseret mælk (dulce de leche, f.eks. fra Nestlé)
PYNT
200 g brombær
100 g blåbær
Annonce
Opskrift - sådan laver du brownie med karamelcreme og bær
1. Brownie: Tænd ovnen på 180°. Smelt forsigtigt chokolade og smør sammen i en gryde. Pisk sukker og æg luftigt med en elpisker, og tilsæt den let afkølede chokoladeblanding. Rør mel, salt og kakao sammen. Sigt melblandingen i æggemassen, og fold dejen sammen, så luftigheden bevares. Vend grofthakkede valnødder i, og fordel dejen i en smurt springform. Bag brownien i ovnen i 25-30 minutter. Lad den køle helt af i formen. 2. Karamelcreme: Pisk fløden stiv, og vend den karamelliserede mælk i. Smør cremen ud på den afkølede kage, og pynt med friske bær. PRØV OGSÅ: Verdens bedste chokoladekage