Desserter

Mandelkage med to slags chokolade

Åh – jeg elsker chokolade. Mest mørk chokolade, men hvid chokolade smager nu også skønt. Her er de kombineret med mandler i en skøn kage

Mandelkage til 10-12 personer

INGREDIENSER

200 g mørk chokolade, gerne Valrhona Guanaja 7%
100 g hvid chokolade
100 g smør
125 g fint rørsukker
4 æg delt i blommer og hvider
½ dl piskefløde
150 mandler, blendet fint til mandelmel
40 g hvedemel

Opskrift: Sådan laver du mandelkage med to slags chokolade

1. Hak den mørke chokolade helt fint, og smelt den over et vandbad. Hak den hvide chokolade i stykker på størrelse med blåbær, og sæt til side. Bland smør og halvdelen af sukkeret sammen, rør æggeblommer i, og tilsæt piskefløde. Kom den smeltede chokolade i, mens du rører. Vend mandelmel og hvid chokolade (gem lidt til drys) i dejen.

2. Pisk æggehviderne skummende, tilsæt resten af sukkeret, og pisk dem helt stive. Sigt hvedemel i dejen, og vend til sidst æggehviderne i. Smør en springform på 22 cm, og drys den med mel. Hæld dejen i formen, og bag den i en 180° varm ovn i 35-40 minutter (den skal være svampet i midten). Drys med det sidste hakkede, hvide chokolade.

TIP: Nyd den delikate chokoladekage med en syrlig sorbet, som hindbær, rabarber eller solbær

Prøv også: Rabarberkage med mandel-nødde-crunch