Desserter

Mandel-marengs med frugt og vaniljecreme

Lækre sprøde marengs med masser af nødder og friske hindbær. Bundene kan du bage i forvejen og pynte inden servering. Få opskriften på mandel-marengs med is og jordbær her

Mandel-marengs med frugt og vaniljecreme til 4-6 personer

MARENGS
1 lille bæger pasteuriserede æggehvider
¼ tsk. vaniljepulver (ikke sukker)
eller 1 tynd stang vanilje
85 g sukker
50 g flormelis
100 g mandler med skal
eller smuttede
65 g hasselnødder ristede og nulrede

CREME
1 dl piskefløde
2-3 spsk. skyr
korn af ½ stang vanilje eller lidt vaniljepulver
ca. 250 g friske hindbær eller andre bær

PYNT
citronverbena, citronmelisse eller mynte

 

PRØV OGSÅ: Kokos-marengs med bananer og chokolade

 

Opskrift - sådan laver du mandelmarengs med frugt og vaniljecreme

1. Pisk hviderne halvstive. Kom vanilje og sukker i, og pisk igen 1-2 minutter. Sigt flormelis i til sidst, og pisk det lige igennem.

2. Hak mandler og nødder groft, og kom dem i. Sæt en plade i ovnen, og tænd den på 160°. Kom bagepapir på en anden plade, og sæt nøddemassen på i 6-8 klatter. Sæt dem i ovnen oven over den anden plade (så bliver de ikke for mørke i bunden!), og bag dem i 15-25 minutter, til de er stivnede og svagt lysebrune. Køl dem helt af. Opbevar dem i en dåse.

3. Pisk fløden til blødt skum. Pisk skyr med vanilje, og vend fløden i til sidst. Kom en skefuld på hver marengs, og top med friske bær og et par grønne blade.

Vild med sommerens bær? Så prøv også:

Mazarin med sommerbær og citronskum - Få opskriften her

Rabarberdrømme med hyldeblomst-saft - Få opskriften her