Desserter

Granolatærte med bær og mascarponecreme

Nem og sprød tærtebund med granola penslet med mørk chokolade. Top den med en sød og luftig mascarponecreme og masser af blandede sommerbær. Her får du opskriften på granolatærte med bær og mascarponecreme

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 dl mandler
½ vaniljestang
1 dl græskarkerner
2 dl finvalsede havregryn
2 dl grovvalsede havregryn
1 knsp. salt
50 g smør
4 spsk. ahornsirup
200 g mørk chokolade

MASCARPONECREME

250 g mascarpone
2 dl piskefløde
1 spsk. ahornsirup
½ vaniljestang

TIL SERVERING

100 g ribs
100 g blåbær
100 g hindbær
100 g brombær
200 g jordbær

Opskrift - sådan laver du granolatærte med bær og mascarponecreme

 
1. Tænd ovnen på 150° varmluft. Hak mandlerne groft, og skrab kornene ud af vaniljestangen. Bland mandler og vaniljekorn med græskarkerner, fine og grove havregryn og salt i en skål. Smelt smør, og vend det i blandingen sammen med ahornsirup. Smør en tærteform, og pres granola-blandingen ned i formen, så den danner en bund. Brug et decilitermål af stål el.lign. til at presse granolaen tæt sammen. Bag tærtebunden i ovnen i 30 minutter, til den er gylden og sprød. Smelt chokoladen over vandbad, og pensl tærtebunden med chokolade.
 
2. Lad tærtebunden køle helt af, så chokoladen stivner.
 
3. MASCARPONECREME: Pisk mascarpone, fløde, ahornsirup og vaniljekorn sammen i en skål, så du får en luftig creme. Fyld cremen i tærtebunden, og top med bær.
 
 
Læs mere om: