Desserter

Limesorbet med mynte

13. august 2014
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Den lette limesorbet er perfekt som et punktum efter en god middag og så tager den kun 20 minutter at lave

Limesorbet med mynte til 4 personer

INGREDIENSER 3 dl vand 2½ dl sukker 1 bundt frisk mynte 1½ dl friskpresset limesaft 1 fryseegnet beholder  

Opskrift - sådan laver du limesorbet med mynte

  Bring vand og sukker i kog i en kasserolle, og lad det simre, til sukkeret er helt opløst. Hak mynten fint, og hæld den varme sukkerlage over. Lad blandingen stå og trække i ca. 15 minutter. Si myntebladene fra. Tilsæt limesaft. Frys blandingen i en fryseegnet beholder med tætlukkende låg i mindst 4 timer. Servér med frisk mynte på toppen.   TIP: Er din hjemmelavede is blevet meget hård i fryseren, bør du tage den ud af fryseren 30-40 minutter før servering.  

PRØV OGSÅ: Rabarbersorbet med råsyltede rabarber