chokolademælk med is
Desserter

Chokolademælk med is

11. oktober 2013Opdateret 3. april
af Heiberg is
Alle elsker is og is er langt fra kun til sommerbrug. I Morten Heibergs nye bog "Heibergs Is" får du opskrifter på den ene lækre isdessert efter den anden. Her får du opskrifter på en frisk citronis og en lækker chokolademælk med is

Det skal du bruge

  • 4 glas
  • 125 g mørk chokolade, 70 % kakao
  • 7 dl sødmælk
  • 3 spsk. rørsukker
  • evt. ½ stang god vanilje, flækket og kornene skrabet ud
  • 4 store kugler flødeis efter smag

Hjemmelavet chokolademælk skal laves dagen før servering, så den kan trække smag i køleskabet. Servér chokomælken i høje glas med en kugle valgfri flødeis i. Vanilje-, kaffe-, chokolade- og cognacis er gode bud på iskoldt chokolademælksfyld

Fremgangsmåde

  1. Hak chokoladen fint. Kom den i en lille tykbundet gryde med halvdelen af mælken, sukker og evt. vaniljekorn og -bælg.
  2. Bring det langsomt tæt på kogepunktet under piskning med et piskeris, indtil blandingen er ensartet.
  3. Tilsæt resten af mælken, og bring den akkurat til kogepunktet.
  4. Hæld chokolademælken over i en skål (evt. gennem en si), og afkøl den hurtigt, evt. i et koldt vandbad.
  5. Lad chokolademælken stå i køleskabet til næste dag – smagen udvikles en del undervejs.
  6. Fordel chokolademælken i fire glas, kom en kugle is i hvert glas, og servér straks.

Få flere opskrifter på is her.

Læs også