Desserter

Krydret chokoladekage med mandelmel

af Camilla Zarah Lawes 15. januar 2015
Foto: Columbus Leth
De små chokoladekager indeholder ikke hvedemel – kun mandelmel, der giver en god struktur og smag.

Krydret chokoladekage med mandelmel til 4 personer

INGREDIENSER 100 g mandler 100 g sukker 1 tsk. kardemomme 2 tsk. kanel 100 g smør 100 g mørk chokolade 70 % 3 æg 4 små ovnfaste forme, ca. 10 cm i diameter smør og sukker til formene   TIL SERVERING flødeskum kakaopulver  

Opskrift - sådan laver du Krydret chokoladekage med mandelmel 

  Hak mandlerne fint i en minihakker, og rør dem sammen med sukker, kardemomme og kanel. Smelt smør og chokolade i en varmefast skål over vandbad. Vend chokolademassen sammen med mandelblandingen. Rør æg i, 1 ad gangen. Smør formene, og drys med sukker. Fordel dejen i formene. Bag kagerne i en 175° varm ovn i 25-35 minutter. Tjek kagerne med en skarp kniv: De skal være let fugtige. Afkøl kagerne helt. Servér med flødeskum og et drys kakao.  

Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag med skønne ovnretter, bestående af bagt aubergine, hvid fisk og krydret chokoladekage. Få opskrifterne på forret og hovedret her

Bagt aubergine med tomat og gedeost - Få opskriften her

Hvid fisk med mandel-crumble og lakridsmarinerede rødbeder - Få opskriften her