Desserter

Krydret chokoladekage med mandelmel

af Camilla Zarah Lawes 21. marts 2022
Foto: Columbus Leth
De små chokoladekager indeholder ikke hvedemel – kun mandelmel, der giver en god struktur og smag.
4 personer

INGREDIENSER

  • 100 g mandler
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 2 tsk. kanel
  • 100 g smør
  • 100 g mørk chokolade 70 %
  • 3 æg
  • 4 små ovnfaste forme, ca. 10 cm i diameter
  • smør og sukker til formene

TIL SERVERING

  • flødeskum
  • kakaopulver

Opskrift - sådan laver du Krydret chokoladekage med mandelmel 

  1. Hak mandlerne fint i en minihakker, og rør dem sammen med sukker, kardemomme og kanel. Smelt smør og chokolade i en varmefast skål over vandbad.
  2. Vend chokolademassen sammen med mandelblandingen.
  3. Rør æg i, 1 ad gangen. Smør formene, og drys med sukker.
  4. Fordel dejen i formene. Bag kagerne i en 175° varm ovn i 25-35 minutter.
  5. Tjek kagerne med en skarp kniv: De skal være let fugtige. Afkøl kagerne helt. Servér med flødeskum og et drys kakao.

 

Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag med skønne ovnretter, bestående af bagt aubergine, hvid fisk og krydret chokoladekage. Få opskrifterne på forret og hovedret her