kræmmerhus
Desserter

Kræmmerhus med vaniljeis og jordbærguf

af Camilla Zarah Lawes 1. juli 2011
Foto: Lars Ranek
Man brænder sine fingre lidt, når man triller de færdige kager til vafler. Det er en stor portion, så den kan halveres, men når først familien går i gang med at guffe, går det stærkt. Både den færdige jordbærguf og den ubagte dej til vafler kan holde sig i et par dage i køleskabet – teoretisk set! Her får du omskriften på kræmmerhus med vaniljeis og jordbærguf

Kræmmerhus med vaniljeis og jordbærguf

 

JORDBÆRGUF:

290 g sukker1 dl vand3 bægre pasteuriseredeæggehvider200 g jordbærmarmeladerød frugtfarve

KRÆMMERHUSE:100 g hvedemel100 g sukker100 g smeltet smør2 bægre pasteuriseredeæggehvider100 g blødt smør

ENDVIDERE:1 liter god is (jeg har brugt vaniljeis)

PRØV OGSÅ: Kræmmerhus er total old school - det er denne hjemmelavede regnbue-is også - og den smager bare skønt

Opskrift - sådan laver du kræmmerhus med vaniljeis og jordbærguf

1. Kog sukker og vand til en tyk sirup, brug et sukkertermometer, der skal vise 117°. Pisk æggehviderne stive, tilsæt marmelade, og pisk det godt sammen. Hæld den varme sirup i, og pisk med høj hastighed, til massen er som marengs (det tager 6-7 minutter), og tilsæt rød frugtfarve. Sæt det på køl, til det skal bruges.

2. Rør alle ingredienserne til kræmmerhusene sammen til en jævn masse med en elpisker. Læg bagepapir på bageplader, og tegn 8-10 cm store cirkler. Smør dejen ud i et tyndt lag i cirklerne med en spiseske. Bag dem ved 175° i 5-7 minutter, til de er gyldne. Tag dem ud af ovnen, og rul dem straks til kræmmerhuse, inden de bliver kolde. Lad kræmmerhusene afkøle med spidsen nedad i et glas. Kugl isen op i vaflerne, kom guf på, og servér straks.