Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Desserter
Kokosis med ananas-mango-puré
26. februar 2015
(Opdateret 26.02.15)
Af:
af Camilla Zarah Lawes
Den søde kokosis smager skønt med den friske ananas-mango-puré. Perfekt afslutning på en asiatisk gæstemiddag. Få opskriften her
INGREDIENSER
2 dl kokosmælk
1¾ dl piskefløde
1 æg
1 æggeblomme
70 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
3 spsk. kokosmel
ANANAS-MANGO-PURÉ
½ ananas
½ mango
75 g sukker
TIL SERVERING
30 g kokosflagerhindbærstøv (pulveriserede frysetørrede hindbær)
Fremgangsmåde
Kokosis
Varm kokosmælk og fløde op i en gryde i ca. 3 minutter under jævnlig omrøring – det må ikke koge.
Sluk, og læg låg på, så det holder sig lunt.
Pisk æg, æggeblomme, sukker og vaniljesukker sammen til en tyk hvid masse med en elpisker i en varmefast skål.
Placér skålen med æggeblandingen over en gryde med lidt kogende vand i bunden.
Pisk i æggeblandingen, mens du langsomt tilsætter den lune kokosmælkblanding.
Pisk i ca. 8 minutter, til cremen tykner.
Dyp en ske i blandingen – cremen er tyk nok, når den klæber til bagsiden af skeen.
Vend kokosmel i, hæld blandingen i en stor skål, og stil den i fryseren i 2 timer.
Rør i isen hvert 30. minut.
Ananas-mango-puré
Skræl ananas og mango, og skær dem i små tern.
Læg dem i en gryde med sukker.
Lad det småkoge under låg i 12-16 minutter, til ternene er møre.
Blend dem med en stavblender direkte i gryden, og afkøl helt.
Servering
Rist kokosflager let på en tør pande.
Anret puré i bunden af en dyb tallerken, læg en kugle is ovenpå, og drys med kokosflager og hindbærstøv.
Få flere opskrifter på is her.
Læs mere om:
Opskrifter på is
Andre lækre opskrifter
Desserter
Desserter
Appelsinmarmelade
Desserter
Desserter
Tomatmarmelade
Desserter
Desserter
Panna cotta med bærcoulis
Desserter
Desserter
Tiramisu med friske figner
Læs også