Klassiske pebernødder
Desserter

Klassiske pebernødder

af Julie Hey 13. december 2018
Foto: Betina Hastoft
Ingen jul uden pebernødder. Og vi siger ja tak, til de klassiske af slagsen. Glæd dig selv og dine gæster med lækre hjemmelavede pebernødder - få opskriften her

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. kardemomme
  • ½ tsk. stødte nelliker
  • ¼ tsk. stødt peber
  • 1 knivspids revet muskatnød
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 4 spsk. piskefløde

Opskrift - sådan laver du klassiske pebernødder

  1. Vend mel med bagepulver, natron og krydderier. Riv smørret i en skål og pisk det med sukker. Tilsæt fløde og drys kryddermelet i under omrøring. Ælt godt sammen til en blank dej. Rul dejen ud i aflange, tynde pølser af en fingers bredde og skær dem i små stykker på 1 cm. Rul dem til små kugler med en diameter på 8-10 mm, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Der bliver 80-90 stk.    2. Varm ovnen op til 200° og bag pebernødderne gyldne, 10-12 min. Lad dem køle af på bagepladen.     LÆS OGSÅ: Mette Blomsterbergs brunkager