Karameltærte
Desserter

Karameltærte med kiks og peanuts

Du er nødt til at bage denne lækre tærte, der er både sød, sprød og salt – og helt perfekt til en kop eftermiddagskaffe. Her får du opskriften på karameltærte med kiks og peanuts

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 45 min
Tid i alt: 1 t og 15 min
Antal personer: 16

DET SKAL DU BRUGE

200 g Digestive-kiks
150 g saltede peanuts
50 g sukker
125 g smør
1 tærteform, ca. 25 cm i diameter

FYLD

1 dåse kondenseret mælk, 397 g
75 g smør
75 g muscovadosukker
2 spsk. whisky
korn af 1 vaniljestang
75 g saltede peanuts

CHOKOLADEGANACHE

150 g mørk chokolade
1½ dl piskefløde

PYNT

20 g lys chokolade
peanuts

Opskrift - sådan laver du karameltærte med kiks og peanuts

1. Knus Digestive-kiks, peanuts og sukker i en foodprocessor eller minihakker, så det ligner grove krummer. Smelt smørret, og rør det i kikseblandingen med en gaffel. Fordel massen i den smurte tærteform, og tryk den jævnt ud med fingrene mod sider og bund. Sæt formen på køl, imens du forbereder fyldet.
 
2. FYLD: Tænd ovnen på 150° varmluft. Kog kondenseret mælk, smør, sukker, whisky og vaniljekorn op i en kasserolle, og tag det af varmen. Rør peanuts i, og fordel fyldet oven på kiksebunden. Bag tærten i ovnen i 45 minutter, til overfladen er gylden og boblende. Lad tærten køle helt af, og stil den i køleskabet i mindst 3 timer, gerne natten over.
 
3. CHOKOLADEGANACHE: Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt i en varmefast skål over vandbad. Tag skålen af varmen. Bring fløden i kog i en kasserolle, og hæld den straks over chokoladen. Rør rundt i skålen med en dejskraber, til ganachen bliver flot blank. Tag tærten ud af køleskabet, og hæld chokoladeganachen over. Lad tærten stå mindst 2 timer i køleskabet eller natten over inden servering.
 
4. PYNT: Smelt lys chokolade i en varmefast skål over vandbad, og hæld chokoladen i en frysepose. Klip et lille hul, og pynt kagen med chokoladen i cirkelbevægelser. Pynt til sidst med peanuts.
 
 
Læs mere om: