Desserter

Julekrydret marcipankage med marcipanstjerner

Marcipanlåget og stjernerne på toppen af kagen er karamelliseret med en creme brulé-brænder. Har du ikke sådan en, kan du stadig pynte kagen med marcipan og blot undlade at karamellisere den. Her får du opskriften på julekrydret marcipankage med marcipanstjerner

Julekrydret marcipankage med marcipanstjerner

 
Tid: 30 minutter. Bagetid: 25-30 minutter.
Antal personer: 6-8.
 
DET SKAL DU BRUGE
100 g marcipan
100 g sukker
100 g blødt smør
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt kardemomme
¼ tsk. stødte nelliker
2 æg
50 g hvedemel
en lille springform, 18 cm i diameter
 
 
PYNT
3-4 spsk. kirsebær- eller appelsinsyltetøj
150 g marcipan
kageudstikkere i stjerneform
evt. 3-4 spsk. sukker
evt. en lille creme brulé-brænder
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
PRØV OGSÅ: Æble-marcipankage
 

Opskrift - sådan laver du julekrydret marcipankage med marcipanstjerner

 
1. Tænd ovnen på 175°. Riv marcipanen groft på et rivejern. Brug en elpisker til at piske marcipan godt sammen med sukker, smør, kanel, kardemomme og stødte nelliker. Pisk æggene i, 1 ad gangen. Vend melet i dejen med en dejskraber. Beklæd springformen med bagepapir, og fordel dejen i formen. Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter. Lad den køle af.
 
2. PYNT: Smør syltetøj oven på den afkølede kage. Rul marcipan ud med en kagerulle i ½ cm’s tykkelse mellem 2 ark bagepapir. Skær en cirkel af marcipanen på samme størrelse som kagen. Stik stjerner ud af marcipanresterne med kageudstikkere,
og læg dem oven på den store marcipancirkel. Placér marcipancirklen oven på kagen. Drys evt. sukker over marcipanen, så du kan karamellisere den med en creme brulé-brænder.
 
PRØV OGSÅ: Julekage med tørret frugt og nødder