Desserter

Julekage med tørret frugt og chokolade

Denne krydrede sag vil falde i god jord på kaffebordet. Mandel- og havremel har ikke samme hæveeffekt som hvedemel, men de to meltyper tilfører bagværket en masse god smag. Her får du opskriften på en glutenfri julekage med tørret frugt og chokolade

Forberedelsestid: 10 min
Tilberedelsestid: 1 t
Tid i alt: 1 t og 10 min
Antal personer: 8

DET SKAL DU BRUGE

150 g mandelmel
100 g havremel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
150 g tørrede dadler
100 g tørrede abrikoser
saft og skal af 1 usprøjtet appelsin
1 tsk. vaniljepulver
2 tsk. kanel
½ tsk. allehånde
½ tsk. kardemomme
½ tsk. stødt ingefær
1 knsp. salt
100 g blødt smør
3 æg
100 g mørk chokolade
1 springform, 24 cm i diameter
smør til formen

PYNT

100 g chokolade
kerner af ½ granatæble

Opsrkift - sådan laver du julekage med tørret frugt og chokolade

 

1. Tænd ovnen på 175°. Hæld mandelmel, havremel, bagepulver, natron, udstenede dadler, abrikoser, appelsinsaft og appelsinskal i en foodprocessor, og blend, til du har en klistret, grov masse. Tilsæt alle krydderierne, smør skåret i mindre tern, og æg, og blend igen, til dejen er ensartet. Hak chokoladen, og vend den i dejen. Beklæd bunden af formen med bagepapir, og smør siderne med smør. Hæld dejen i springformen, og bag kagen i 1 time. Lad kagen køle af i formen på en bagerist.
 
2. PYNT: Smelt chokoladen i en varmefast skål over vandbad, og dryp den over den afkølede kage. Pynt med granatæblekerner, og lad gerne chokoladen stivne let inden servering.